Emekli olmadan önce Alsancak Salih İşgören İlkokulu'nda görev yaptığını dile getiren Hüseyin Hoca, seneler sonra öğrencisiyle aynı şehirde olduğunu fark edince iletişime geçti.

Coşkun Kalkanlı, öğretmeninin evinin bahçesinde gerçekleştirdiği keyifli sohbette şu ifadeleri kullandı: "Derler ki, ögrenciler asla ilkokul öğretmenlerini unutmazlar. Fakat Sınıf Öğretmenim Hüseyin Hoca'da beni unutmamış. Bayramda gelen 'Sen benim öğrencim olan Coşkun musun?' mesajı beni ne kadar mutlu etti anlatamam. Öğretmenimi bayram ziyaretinde bulunup, emekleri için teşekkür ettim. Hz. Ali'nin de dediği gibi 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." 

Öğretmenine Konak Hareketi'nin çalışmalarını da aktaran Kalkanlı, "Öğretmenlerimizi her zaman başımızın üzerinde tutmamız gerekiyor. Bayram vesilesiyle üzerimde emeği olan öğretmeni ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadım. Öğrencilik yıllarındaki anılarıma geri döndüm. O yaşlardaki her çocuk için öğretmenleri çok özeldir. Ben köyden siyasi sebeplerden o dönem ailemle ayrılmak zorunda kaldım. Fakat öğretmenim beni yine de hatırladı. Hocamın hafızasına da hayran kaldım. Önce şaşırdım fakat ardından çok sevindim. Öğretmenimi yıllar sonra görmek benim için unutulmaz bir an oldu" dedi.

Kalkanlı'nın öğrencilik yıllarından bahseden Hüseyin Hoca, 42 senelik meslek hayatında, öğrencisi Coşkun Kalkanlı'nın zekası ve çalışkanlığı ile hafızasında yer ettiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim