Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Radyo Ege'de yayınlanan İzmir Konuşuyor programında Ayşegül Koç'un konuğu oldu. Engin, Narlıdereli vatandaşlar tarafından kentsel dönüşüm, park ve bahçelerin temizliği, ilçedeki otopark sorunu ve sokak hayvanları gibi konularda kendisine yöneltilen soruları cevapladı. 

 "YARIN SABAH İNŞAATA BAŞLARIZ"

Atatürk Mahallesinin kentsel dönüşümü ile alakalı vatandaştan gelen çok soru hakkında Engin, "2013 yılından beri bu bölgeler sit alanı ilan edilmiş. Bakanlık yetkiyi Narlıdere Belediyesi'ne verdi. Bir belediye ne yapabilir? Önce o bölge ile ilgili bir imar planı hazırlar. Çünkü yaklaşık 3-4 yıl öncesine kadar oraların bir imar planı yoktu. Bugün artık oraların imar planı var. Artık oralardaki vatandaşlarımızın yüzde yüzü isterse hemen yarın sabah inşaata başlarız. Çünkü daha önce imar yoktu ve biz ekibimizle beraber buraların imar planını yaptık. Ve 200 dairenin inşaatına başladık" ifadelerini kullandı.

"ÇOK İYİ İŞLEYEN BİR METRO SİSTEMİMİZ OLACAK"

Engin ilçedeki otopark sorunu ile ilgili "Aslında tabii görece olarak nüfusu 300, 400, 500 bin olan ilçelerimize göre 70 bin nüfuslu olduğu için otopark sorunu daha az. Ama bu gelecekte olmayacağı anlamına gelmez. Biliyorsunuz bir yıl sonra Narlıdere metromuz bitecek. İşe giderken, okula giderken, İzmir'in her yerine seyahat ederken artık metroyu kullanmak lazım. Araçlarla gitmemek lazım. Hatta biz bisiklet yolları yaptık, zaman zaman bisiklet kullanmak lazım. Ben bunu söyleybilirim çünkü elimizde sihirli değnek yok. Geçmişten gelen sorunlarımız var. Keşke zamanında bu imar planları bu şekilde yapılmasaydı. Ama önemli olan biz şimdi nasıl çareler bulacağız. Büyük yeraltı otoparkları yapacak bütçemiz yok ama ileride planlıyoruz, ileride mutlaka yapılmalı. Önümüzdeki yıllarda çok iyi işleyen bir metro sistemimiz olacak. Şehrin yüzde 65'ine yürüme mesafesinde istasyonlarımız var. Şu an bunu önerebilirim ama Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yeni otoparklar planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"VETERİNERLİK MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜ YENİDEN ORGANİZE ETTİK"

Başıboş sokak hayvanları ile ilgili gelen soruya Engin "Veterinerlik Müdürlüğümüzü yeniden organize ettik. Hakikaten arkadaşlarımızla gerek kısırlaştırma, gerek aşılama, gerekse zaman zaman barınağa nakletme faaliyetlerimiz devam ediyor. Tabii ki şehrimizin önemli bir sorunu. Bir taraftan hayvanseverlerin hassasiyeti, bir taraftan da diğer vatandaşlarımızından bu hayvan popülasyonunun çoğaldığını ve günlük yaşama engel olduklarını söyleyenler var. Bunlar denge içerisinde yaşamı paylaştığımız canlılarımız. Birbirimizi idare edeceğiz. Hayvanlar tarafından gelen saldırıları, hayvanlara öfke olarak yansıtmamamız lazım. Onlarla yaşamayı öğrenmemiz lazım, çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamamız lazım" şeklinde konuştu.

"HİÇ BİR ŞEKİLDE VATANDAŞI SUÇLAYAMAYIZ"

Bir vatandaşın ilçede yapılan etkinliklerden haberlerinin olmadığı yönündeki ifadelerine cevap veren Engin, " O da bizim eksikliğimiz. Hiç bir şekilde vatandaşı suçlayamayız ama genelde bu etkinlikleri günler öncesinden sosyal medyadan duyuruyoruz. Maalesef artık başka bir argümanımız da yok. Narlıderede de, İzmirde de sosyal medya kullanıcısı çok fazla. Ayrıca reklam panolarımız var. Ama kendisine teşekkür ediyoruz. Demekki bu eksikliğimiz var. Daha fazla duyurmamız lazım" dedi.

Editör: TE Bilişim