SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/Balçova’nın, en modern ve rahat ilçelerin başında olduğunu belirten Tanes, her şeyin iyi giderken, birkaç şikayet telefonu aldıklarını söyledi. Şikayetlerde, vatandaşların jeotermal ekipmanlarının çalındığını belirten Tanes, “İlk başta bir iki vaka sandık, çok fazla hurda işi yapan insan var. Fakat, 300’e yakın bir ihbar olunca, emniyete gidip kayıt altına alın dedik. Özel bir yetenek gerektiriyor bu ekipmanları sökmek için. Emniyet il ve ilçe müdürleri, toplantılar yaptı. Bu konuyla ilgileneceklerini söylediler. Vatandaşlar, bireysel gittiğinde şirkete, koruma size ait diyorlar. 70-80 yaşında teyzeler nöbet tutamaz. Valimizden mağdur etmeyeceğiz müjdesini aldık. Standart bir hırsızlık mıdır, bunu bilen ve anlayan mıdır bunu emniyetin araştırması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Hurda bakırın kilosunun 43 liradan satıldığını aktaran Tanes, sökülen parçanın hemen hemen 200 lira olduğunu belirtti. Fakat, şirketin tamiri için 2 bin liraya kadar bir hizmet bedeli istediğinin altını çizdi.

Binali Yıldırım, İzmir’de bina stoğunu yüzde 67’sinin çürük olduğunu söyledi”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmeden önce, son Başbakan Binali Yıldırım’la toplantı düzenlediklerini ifade eden Tanes, “Binali Yıldırım’la sohbetimde, bana ‘İzmir’deki bina stoğunun yüzde 67’si çürük dedi. İzmir deprem atlattı. İzmir’in kanayan yarasıydı bu. Yeni binalarda çok büyük hasar oluştu. Balçova'daki evlerin ortalama yaşı 50. Agora’nın karşısındaki binalar ideal kenttir. Otopark güneş açık alan gibi. Biz artık kenti yenilemek zorundayız. İzmir çok yaşlı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü toplantısında, Vali bey İzmir’in 31 belediyesine yazı yazdıklarını söyledi. ‘İki tanesi geri döndü ama tam değil, 29 tanesinden ses yok’ şeklinde konuştu. Onlar yapmadı, peki siz ne yaptınız dedim. Herkes açıkçası siyasi sonuçlarına gidiyor. Başarısız olunursa siyasi bedelini kim öder? Adres hep oraya gidiyor. Bunu demeyecek birisi varsa bu değişime girmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim