SON MÜHÜR/Karabağlar Belediyesi’nin, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) işbirliği ile hayata geçirdiği merkezin geçtiğimiz hafta açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, Karabağlar Belediyesi’ni örnek göstermişti. Karabağlar Belediyesi’nin önemli bir başarıya imza attığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Karabağlar Belediyesine gittim, mobilyacılarla bir araya geldik. Mobilya sektörü bizim açımızdan çok önemli, Türkiye açısından çok önemli. Ara elaman bulamıyorlar, yetişmiş eleman bulamıyorlar. Karabağlar Belediyesi, bunların yapamadığını yaptı orada. Mobilya Akademisi’ni kurdu belediyemiz. Ara eleman yetiştirecek. Merkez bilgisayarlarla donatıldı. Elamanlar gelecek, yetişecekler, işleri hazır olacak.” demişti.

Mobilya Akademisi’ni ele alan Selvitopu, İZMOD ile ortaklaşa çalıştıklarını, mobilya sektörü için bir merkez oluşturduklarının altını çizdi. Selvitopu, “Eğitim salonları, atölyeler var. Mobilya sektörüne katkı sağlayacak. Şu anda, sorumlu olduğumuz yerlerde her türlü teftiş yapıldı, kullanıma hazır. Ara eleman yetiştireceğiz” diye konuştu.

“Mesleklerin kaybolup gitmemesi gerekiyor”

Çeşitli mesleklere imkan tanınmazsa, sektörlerin kayıp gideceğinin altını çizen Selvitopu, Karabağlar’da, mobilya sektörü içinde çok değerli ustalar olduğunu söyledi. Selvitopu, “Bu mesleklere, meslek erbaplarına sahip çıkılmazsa, her insanın yaşamı var. kaybolup gidiyor. Kaybolmaması için, belli çalışmalar yapılarak Mobilya Akademisi’nde kayıtlar tutulacak, ara elemanlara eğitim verecekler. O mesleklerin kaybolup gitmemesi, yeni elemanların yetişmesi gerekiyor. Teknoloji gelişiyor, geliştikçe ustalara gereksinim azalıyor; ancak o insanları kaybetmemek gerekiyor. Bunun yollarından birisi bu tür merkezler açarak, yenileri yetiştirerek, geçmişi unutmadan gelecek kuşaklara aktarmak” dedi.

“İş garantili eğitimler”

İZMOD’un, çeşitli mobilya işletmecileriyle bağlatı içinde olduğunu vurgulayan Selvitopu, eleman arayanların bu merkezde buluşacaklarını dile getirdi. Selvitopu, ğitim gören ara elemanlarla, bu ihtiyacın karşılanacağını belirterek, “İş garantili eğitimler gerçekleşmiş olacak. Birçok benzer kurum var. Destek veriyorlar projeye. Mobilya sektörüne katkısını gören herkes destek veriyor. Olumlu gelişmeler yaşanıyor. Ara elemanlar yetişecek, bu insanlar sektörde hak ettikleri yeri alacaklar” ifadelerini kullandı.

“Yurtlarımız velilere güven sağlıyor”

Pandemi dönemiyle evlerinden ayrılmaz zorunda kalan üniversite öğrencileri, yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte tekrardan üniversitelerine dönmek istediklerinde, barınma kriziyle karşı karşıya kaldı. Ev sahiplerinin fahiş kira artışı, yurt problemleri gibi sorunlarla yüz yüze kalan gençler, bu duruma tepkilerini göstermişti.

Üniversiteli gençlerin, pandemi nedeniyle kaldıkları yerleri terk ettiğini, tekrardan okullara dönünce sıkıntıların baş gösterdiğini aktaran Selvitopu, “Eğitime destek bizim için önemli. Topluma ışık tutacak çalışmalar yapmamız gerekiyor, yurt da onlardan birisi. Bu, belediyelerin görevi gibi görünmüyor fakat bir ihtiyaçtır. Biz de destek sağlıyoruz. Onlar, bizim misafirimiz olacaklar. Velilere de güven sağlıyor. Güvenilir bir yerde kaldığını biliyorlar. Çok teşekkür aldık, öğrencilerimi ziyaret ettim çok mutlular” sözlerini aktardı. Eğitime yalnızca “yurt sorunu” çözümüyle destekle sınırlı kalmadıklarını, lise ve ortaokul düzeyinde öğrencilere eğitim verdikleri dershanelerinin olduğunu ifade eden Selvitopu, okulların bakım onarımlarında da destek verdiklerini açıkladı.

“Spor ve kültür sanata çok önem veriyoruz”

İnsanın gelişmesinde, kültür sanat ve sporu temel olarak gören Selvitopu, yaptıkları projelerle Karabağlar’ın her semtine bu hizmetleri ulaştırdıklarını dile getirdi. Selvitopu, “Nasreddin Hoca Bilim Merkezi, Yıldız Kenter Kültür Merkezi gibi birçok binamızın açılışını gerçekleştirdik. Bilim Merkezi’nde, çocuklara bilimsel teorinin, pratiğini gerçekleştirme imkanı sunuyurouz. En alt katında uzay sergisi açılacak. Meydan projemiz var, o gerçekleşecek. Büyükşehir’in yapacağı kültür merkezi var. Bütçe imkanına göre yapıyoruz. Lüzumsuz harcama yapmadık. İhtiyaç olan işlere öncelik olarak çalışıyoruz. Bu projelerin birçoğunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği var. Bu çalışmalarla Karabağlar kazanıyor” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kara Kış Fonu’ önerisi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, merkezi yönetime ‘Kara Kış Fonu’ önerisinin fayda sağlayacağını belirten Selvitopu, bu işlerde devamlılığı sağlamaya çalıştıklarının altını çizdi. Selvitopu, Sosyal destek kartının ihtiyaç sahibi ailelere verildiğini dile getirirken, “Gıda paketi yardımları, eğitim ve kırtasiye kart dağıtımı, asker ailelerine yardımlarımız sürüyor. Kış aylarında biraz daha yoğunlacağız. Burada, özellikle sürekli yardıma muhtaç aileleri tespit ederek tüm yıl boyunca yardımlarımızı sürdürüyoruz. İhtiyaç durumuna göre yoğunlaşmalar sağlıyoruz. Pandemide iş yerini açamayan birçok aile vardı. Bizim görevimiz, yerel yönetimler olarak çekilen acıları azaltmak” dedi.

Editör: TE Bilişim