Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nden alınan bilgilere göre bugün Marmara, Batı Karadeniz, Ege'nin iç bölgelerinde şiddetli yağış bekleniyor. Açıklanan verilere göre yağışlar Manisa, Uşak, Denizli, Kütahya ve Afyonkarahisar kentlerinde gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların gün son saatlerinde etkisini kaybedecek. Yağışlarla birlikte bölgenin genelinde hava sıcaklıklarında düşüş olacak. 

AFAD da sosyal medya hesabından, 21 il için uyarı mesajı paylaştı. 

AFAD açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

''Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Pazar günü ilk saatlerden itibaren, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale'nin doğusu ile zamanla Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ile Kastamonu, Sinop ve Bartın'ın iç kesimleri; Ankara, Eskişehir ve Çankırı; Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Çorum'un batısında kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun'' 

İZMİR’E YAĞMUR NE ZAMAN GELİYOR 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre bu perşembe İzmir’in kıyı kesimleri de dahil olmak üzere tamamı yağmurlu bir havaya tanık olacak. Hava sıcaklığını da 4-5 derece birden düşerek serinlemesi bekleniyor. Güneşe hasretin sadece bir gün sürmesi ve hafta sonuna doğru mevsim sıcaklıklarına geri fönülmesi bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim