Menemen Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk oturumu, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan yönetiminde düzenlendi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Menemen’e yaptığı ziyaret konu oldu.

"Meclis üyeleri neden çağrılmadı"

Ali Aydın, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menemen’i ziyaret etti. Mutluluk duyduk. Gurur duyduk. Ancak Cumhurbaşkanımızı karşılama anlamında çok gösterişli ve harcamalı davranıldığını gördük. Ekonomik sıkıntı çektiğimiz günlerde bu kadar harcamam yapılmasını doğru bulmuyoruz. Cumhurbaşkanı belediyemize gelmedi? Niçin gelmedi, bunu merak ediyoruz. Meclis üyeleri çağrılmadı, neden çağrılmadı, onu da merak ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şu anda Menemen’de. Elektrikli arabayla geldi. Tunç başkan sadelikten yana, tasarruftan yana” diye konuştu.

"Cumhuriyet tarihinde bir ilk"

Ali Aydın’ın bu sözlerine  AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu yanıt verdi. Demircioğlu, “Çok keyifli bir hafta geçirdik. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey ilçemizde ilk kez oluyor. Bir cumhurbaşkanı ilçemizi ziyaret etti. Menemen, Cumhurbaşkanımıza en iyi şekilde ev sahipliği yapmıştır” dedi ve “Ali Bey, hazırlıkların içinde pekala yer alabilirdi. Ufak tefek eksikleri, siyaseten vurmak istiyor. Yanlış yapmadığımız için bir fotoğrafta, tespit yorumunda bulunarak siyasi propaganda olarak kullanmak istiyor. Cumhurbaşkanı bir saatte alana gelebildi" şeklinde konuştu.

Bozkurt: "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı çıktık"

Bağımsız Meclis üyesi Seval Bozkurt, bazı kesimlerden tehditler aldığını, ancak tehditlere aldırış etmediğini anlattı. Tehditlere rağmen duruşunda bir değişiklik olmadığını anlatan Bozkurt, “Bir kadın olarak, bir meclis üyesi olarak duruşumu bozmam söz konusu olamaz. Mücadelemi sürdüreceğim” dedi. CHP’li Meclis üyesi Deniz Karakurt, “Hangi görüşten olursa olsun, hangi kadın olursa olsun, kadına şiddete karşıyız. Seval hanıma yapılanları kabul etmek mümkün değil. İstanbul sözleşmesinden çekilme kararına da karşı çıktık. Cumhurbaşkanı, bu sözleşmeye imza attı, kaldıran da kendileri oldu. Gereksiz yere sözleşmeden çekildik. O günden bu yana 44 kadın öldürüldü” açıklamasında bulundu. CHP’li Gürkan Develi de Seval Bozkurt’a yapılanları kınadı, bu konuda ortak bir tavır alınması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim