Geçtiğimiz yıl Kasım ayında hakkında çıkan “zimmet ve irtikap” iddialarıyla gözaltına alınan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından da görevden uzaklaştırılmıştı.

Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye kanunu uyarınca Aksoy’un yerine belediye meclisi içinden bir başkan vekili seçilmişti. Meclis içerisinde yapılan seçim ve kura işlemlerinin ardından Başkan Vekilliği koltuğuna AK Partili meclis üyesi Aydın Pehlivan oturmuştu.

Öte yandan; yaklaşık 9 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Aksoy, geçtiğimiz haftalarda ilk kez Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıkmış ve mahkeme heyeti Aksoy’un adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine hükmetmişti.

Tahliyenin ardından gözler Aksoy’un başkanlık görevine dönüp dönmeyeceğine ve konuya ilişkin atılacak adımlara çevrilirken flaş bir gelişme yaşandı.

Edinilen bilgilere göre; Aksoy geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek bizzat kendisi göreve iade talebinde bulundu.

Aksoy, yasalar gereği göreve iade edilmesi gerektiğini belirten kısa bir dilekçeyi, İçişleri Bakanlığı’na sundu. 

Bakanlık’tan henüz bir dönüş yapılmadığı belirtilirken en geç 60 gün içerisinde Aksoy’un dilekçesine resmi bir yanıt verilmesi gerektiği ifade edildi.

Editör: TE Bilişim