“Önceliğimiz insan sağlığı”

Havaların soğumasıyla birlikte ilçe genelinde denetimlerin arttığını belirten Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz odun ve kömür satışı yapan tüm iş yerlerine denetimlerini sürdürüyor.” dedi.

Başkan Kayalar, denetimlerde önceliğin insan sağlığı olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Belediye ekiplerimizin denetimleri sırasında iş yerlerinin ruhsatları başta olmak üzere, kömür satış belgeleri, satışı yapılan kömürlerin Türk Standartları Enstitüsü’ne uygunluğu, kömürlerin analiz raporları ve fiyat tarifesi denetleniyor. Çevreyi ve insan sağlığını tehdit edecek kömürlerin satışını engelliyoruz.”

“Fahiş fiyat uygulayan kömür satıcılarına gerekli yaptırımlar uygulanıyor”

Ülkenin ekonomik durumu karşısında vatandaşın içinde bulunduğu duruma da dikkati çeken Başkan Kayalar, sözlerini şöyle noktaladı:

“ Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ortada. Vatandaşlarımız mağdur. Kimi vatandaşımız evine götürecek kömür bile bulamazken bizim bu denetimleri yapmamamız hemşehrilerimize haksızlık olur. O yüzden ekiplerimiz denetimleri arttırarak fiyat tarife cetvellerini de kontrol ediyor. Fahiş fiyat uygulayan kömür satıcılarına gerekli yaptırımları uygulayarak mağduriyetliğin giderilmesini amaçlıyoruz.” 

Editör: TE Bilişim