SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/Geçtiğimiz günlerde, Memleket Partisi'nin İzmir İl Kongresi'nin tanıtımı amacıyla, İzmir Kültürpark'ta asılan bayrakların, İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından toplanması, partililerce tepki çekmişti.

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, bu konuya dikkat çekerek, Memleket Partisi'nin zararının karşılanması için, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in maaşından kesinti yapılmasını önerdi.

MP İzmir den  videolu  afiş yanıtı ve Soyer’e çağrı: Parasını cebinde ödesin!

"Mağdur edilmemize rağmen algı yaratıldı"
Yaşanan gelişmeler sonrası ise Valilikten video kayıtlarına ulaşan Memleket Partisi düzenlediği basın açıklaması ile afiş krizi ile ilgili yeni iddiaları gündeme taşıdı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan MP İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, kongre sonrası yaşanan 'afiş' tartışmalarına videolu yanıt verdi. Oğuz açıklamasında "22 Ağustos günü Memleket Partisi İzmir'de geniş katılımlı İl Kongresi düzenledi. Kongre öncesi yaşananlar ise MP'lileri İzmirlilerin ve ülkemizde yaşayan tüm demokrasi savunucularının zihninde soru işareti bıraktı. Kongre öncesi Cuma akşam parti ve Türk bayrakları zorbaca indirilmiştir. Burada en gurur kırıcı olan hoşgörünün başkenti olan İzmir'de ilk kongresini yapmak için büyük heyecan içinde bayrak asan parti emekçilerinin astığı bayrakların kopartılarak kamyonların arkasına atılmasıdır. Bu bayraklar için harcanan paralar MP gönüllüleri tarafından karşılanmıştır. Bunların satın alınmasında partimizin hiçbir hazine yardımı olmadığı gibi hiçbir belediye müteahhidinin de katkısı yoktur. Kongre yapılmadan bir gün önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili'ni aramış olmama rağmen telefonuma cevap verilmemiştir. Belediye başkanının eşi ile yurt dışında olduğunu öğrendikten sonra aracılar ile kendisini bu durumdan haberdar ettim. Kongre günü öğlesinde kadar 'bir hata sonucu indirilmiştir' denmesini beklememize rağmen bize bir şey bildirilmemiştir. Mağdur edilmemize rağmen sanki haksızlık yapan bizmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılmıştır. Bu onur kırıcı durum sonrası amacımız İzmir'deki siyasi tartışmayı büyütmek değil, sadece partimize ve şahsıma yakıştırılan 'yalancı' ifadesini ortadan kaldırmaktır. Bizler kimseye yalan söylemedik ve iftira atmadık. Ben yalancı değilim. Gerçekleri edinmek için ortaya çıkardığımız görüntüleri paylaşarak gerçek yalancıların kim olduğunu kamuoyuna bırakıyorum. Partimiz için oluşan zararında İBB Başkanı tarafından kendi cebinden karşılaması gerekmektedir" sözlerini kullandı.

"Hatalar yapılabilir ama iftira atmak doğru değildir"

Başkan Tunç Soyer'den özür beklediklerini de dile getiren Oğuz, "Her platformda söyledik. Biz özür bekliyoruz. Bu tür çatışmaların ne olursa olsun yok olması gerektiğini savunuyoruz. İzmir siyasetine yeni bir nefes getirmek için yola çıktı. Özür dilemek küçülmek değil erdemdir. Bizde belki hatalar yapabilir ancak bu hatalardan kurtulmak için masum birisini hedef alarak iftira atmak doğru değildir" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim