İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde; TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle, İZFAŞ tarafından düzenlenen ‘MINEX’, 13-16 Ekim tarihleri arasında fuarizmir’de kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Madencilik sektörünün belirlediği 23 milyar dolarlık 2023 yılı ihracat hedefini gerçekleştirmede büyük önem arz eden Minex Fuarı, sektör temsilcileri için de belirlenen yılsonu hedeflerine ulaşmada kilit rol oynayacak.

Sektörün ihtiyaçları MINEX’te olacak

Fuarizmir A holde düzenlenecek fuarda birçok ürün gurubu sergilenecek. Maden arama, kırma-eleme, öğütme-ayıklama, sondaj, tünel açma, taşıma, cevher hazırlama ve zenginleştirme, yardımcı makine ve ekipmanları ile havalandırma sistemleri ile iş sağlığı ve güvenliği malzemeleri sektör temsilcilerinin ihtiyaçlarına cevap verecek.

Uluslararası alım heyeti programı düzenlenecek

9.kez düzenlenecek MINEX Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı’nda T.C. Ticaret Bakanlığı aracılığıyla alım heyeti programı düzenlenecek. Program kapsamında Azerbaycan, Almanya, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Cezayir, Fas, Filistin, İngiltere, İran, İrlanda, Katar, Lübnan, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün gibi dünyanın birçok ülkesinden sektör ilgilileri fuarizmir’de bir araya gelecek.

Ayrıca yurtiçinden de birçok yerli ziyaretçi firma, fuar katılımcılarıyla görüşmeler gerçekleştirecek.

Sektöre ışık tutan kongre: IMMAT

8.Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi- IMMAT, 13-15 Ekim tarihlerinde MINEX Fuarı’yla eş zamanlı düzenlenecek. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Halil Köse, Dr. Çelik Tatar başkanlığı ve Maden Mühendisleri Odası Mustafa Hacarlıoğlu eş başkanlığında yürütülen kongrenin açılış paneli ‘Maden Teknolojisi ve Ekonomisi’ üzerine gerçekleşecek. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Taki Güler ve Dr. Öğr. Üye. Çelik Tatar’ın yapacağı panelin katılımcıları Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu ve maden teknolojisi üzerine çalışmaları olan Prof. Dr. Kari Heiskanen olacak. 

‘İlber Hoca’ IMMAT’ın konuğu olacak

13 Ekim Çarşamba günü düzenlenen açılış paneli ardından kongre, ‘Anadolu, Medeniyet ve Madencilik’ isimli önemli bir söyleşiye ev sahipliği yapacak. Ünlü tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın katılımıyla damga vuracak söyleşinin moderatörlüğünü Metin Uca ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Halil Köse yürütecek.

Maden sektörünün geleceği fuarda yazılacak

Türkiye’de madencilik sektörüne ışık tutmayı amaçlayan IMMAT; ulusal ve uluslararası düzeyde üretici, tüketici ve akademik çevreleri bir araya getirerek sektörün dünyadaki gelişmelerden geride kalmaması ve en iyi şekilde adapte olabilmesi için önemli bir platform görevi üstleniyor. Kongrenin Minex Fuarı ile düzenlenmesi, madencilik potansiyeli oldukça yüksek olan Türkiye’nin maden teknolojileri alanındaki bilgi birikimini artırarak iç pazarda makine üretimini destekliyor.

Editör: TE Bilişim