CHP Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç, yıkım kararı verilen Atakent Anadolu Lisesi ile ilgili yaptıkları açıklama sonrasında eleştiride bulunan AK Parti Karşıyaka Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran’a yanıt verdi. İşte Koç’un açıklaması: 

“Dün Atakent Anadolu Lisesinde okuyan 1200 öğrencinin sorumsuz bir yönetim anlayışı ile adeta kaderlerine terk edildiğini ve Karşıyaka’nın okullarının adeta hedef alınır gibi yıkıldığını ve yapılmadığına dair görüşlerimizi kamuoyu ile paylaştık. 
Laf ebeliği dışında bugüne kadar Karşıyaka’ya hiçbir katkısı olmayan AKP’li meclis üyesi Ahmet Uğur Baran yine ‘konuyu saptıran adam’ tetikçiliğine soyunmuş ve sorularımızın hiçbirine cevap vermeden her zamanki saygıdan ve samimiyetten uzak üslubu ile gerçeklerin üzerini örtmeye çalışan bir açıklama yapmış.
Dün biz ne sorduk? 
Atakent Anadolu Lisesinin yıkım kararı neye göre verildi? Binanın depreme dayanıklılık testleri ne zaman yapıldı? Siz raporları gizledikçe herkes bu testlerin yapıldığından daha fazla şüphe duymaya başladı, testlerin sonuçlarını neden açıklamıyorsunuz? Biz elbette ki hiçbir öğrencimizin çürük bir binada eğitim almasını istemeyiz ama anlamadığımız şey şu; Bu bina 1991 yılında yapıldı, 2,5 yıl önce büyük bir deprem yaşadı. Bunca yıldır bina sağlamdı da aniden 1 ay önce aniden mi çürüdü? Okulda karot örneği alındığına dair hiçbir iz yok. Siz ne zaman karot testi aldınız da beton dayanıklılığı düşük diye rapor düzenlendi? Eğer bu test söylendiği gibi 12 yıl önce yapılmış bir test ise 12 yıldır bu okulun öğrencilerini riske mi attınız? Üstelik bunu yaşadığımız o büyük depremden sonra sorumsuzca devam mı ettirdiniz? O testleri ne zaman yaptığınızı ve sonuçların nasıl çıktığını açıklamak zorundasınız. Halkımız kimsenin keyfi ve sorumsuz yönetiminin yarattığı mağduriyetleri yaşamak zorunda değil. Açıklama isteme hakkı bir vatandaş olarak hepimizde var.
Ruhsattan bahsediyorsunuz. Daha ruhsat için gerekli belgeleri bile tamamlamış değilsiniz. Kaldı ki Karşıyaka’da yıkıp da yıllarca yapmadığınız bir sürü okul var, onları ne zaman yıktığınıza ve ne zaman ruhsat istediğinize bakalım mı? 
Depremden bahsediyorsunuz. Deprem sonrası Karşıyaka’da yaşanan mağduriyet için hükümetiniz, partiniz ne yaptı? Yerle bir olan Manavkuyu’yu afet bölgesi bile ilan etmediniz. Depremi bırakın 3.5 yıldır Karşıyaka’da parti olarak ne hizmetiniz oldu? 
Laf ebeliğini bırakın, pazara çıkın. Pandemide 3 maske bile dağıtamadınız. Halkı ve belediyeyi yapayalnız bıraktınız. Boş laflarınız ve konuyu saptırma çabalarınız öğrencilerin mağduriyetini gidermiyor. Önce raporların sonuçlarını açıklayın. Sonra da öğrencilerimizin mağdur olmaması için Milli Eğitim Bakanlığının gerekeni yapmasını sağlayın.”

Editör: TE Bilişim