Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını Başkan Deniz Yücel önderliğinde düzenledi.

Toplantıda, ilçelerden gelen disiplin dosyalarının incelenmesi ve 5 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek olan Gaziemir Fuar Alanında il başkanlığınca yapılacak yemek konuşuldu. İl Başkanlığı’nın yemek için bin adet davetiye bastırdığı ve 1 davetiye ücretinin bin TL olduğu ifade edildi.

 

Toplantıda konuşulanların bir gazetede aynı şekilde yazılmasının ardından konuya ilişkin konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, örgütte “köstebek” olduğu iddialarını gündeme getirmiş ve 2 kişi üzerinde yoğunlaştığını dile getirmişti.


Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsfahan Naki ve Çetin Özdemir’in, Bornova Belediye Meclis Üyeleri ve İlçe Örgütü ile yaptığı toplantının ardından Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile yapılan toplantıya İl Başkan Yardımcıları Cumhur Dereli ve Erol Mutlu’yu almadığına yönelik iddialar, yönetim toplantısında tartışmalara neden oldu.

Gerçekleştirilen toplantıda 'uzlaşı' çağrısında bulunulurken, toplantıyı düzenleyen il yöneticileri toplantı ile ilgili il yönetimine bilgilendirme yaptı.
Yapılan bilgilendirme sonrası ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tartışma ile ilgili bireysel olarak görüşmeler gerçekleştireceği ve ona göre ilerleyen süreç hakkında yol haritası izleneceği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, toplantının gündem maddeleri görüşüldükten sonra söz alan Dereli’nin İsfahan Naki’ye ayıp ettiğini söylediği ifade edildi. Naki’nin ise Bornova’da tek taraflı bir sorun olmadığını ve Dereli’ye toplantıda olmamasının daha uygun olacağını söylediği kaydedildi.

Editör: TE Bilişim