Konak Belediyesi'nin uzun yıllar Şoförler ve Otomobilciler Odası'na kiraya vererek işlettiği Yenişehir Gaziler Caddesi üzerindeki akaryakıt ve LPG istasyonu için yeni plan düzenledi.

Önceki dönem Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın Yenişehir Pazaryeri ile birleştirdiği alan "belediye hizmet binası" yapılacağı gerekçesiyle tek parsele dönüştürülmüş, istasyon ise ortadan kaldırılmıştı. Planları da onaylanan bölgede uzun yıllar çalışan istasyon ise kazanılmış hakları elinden alınmıştı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un göreve gelmesiyle birlikte belediye hizmet binası projesi rafa kaldırılırken akaryakıt istasyonunun ise yeniden açılması için çalışma başlatılmıştı. Konak Belediyesi’nde oy birliğiyle alınan karar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geçmedi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu talebi; “güncel koşulları taşımadığı, kavşak mesafesine uyulmadığı, yol ve bağlantı sorunları olduğu gibi gerekçelerle ret etti. Karar, komisyon toplantısına katılanların oy birliğiyle kabul edildi.

"Altın yumurtlayan yer"

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur iki yıllık hizmet raporunu kamuoyuna açıkladığı toplantıda kendisine konuyla ilgili sorulan bir soruya yanıt vermişti. Konuşmasında, “Hiç kimse ihale olacak diye hayal kurmasın. Belediyenin şirketiyle işleteceğiz, kendimiz kâr edeceğiz” diyen Başkan Batur, “Bu benzin istasyonu bizim benzin istasyonumuzmuş ama başkalarına kiraya verilmiş zamanında… Ama altın yumurtlayan bir yer orası belediye için. Bizim aylık mazot ve benzin giderimiz beş bin ton civarında. Kendimize satsak kârdayız yani orada. Orayı yeniden benzinlik olarak yapacağız ve belediyenin şirketi işletecek. Hiç kimse ‘ihale olacak’ diye hayal kurmasın. Belediyenin şirketine işleteceğiz, kendimiz kar edeceğiz” şeklinde konuşmuştu.

Editör: TE Bilişim