“Bayramlarda, ülkemizde kardeşlik duygularımız pekişir, kimseyi ötekileştirmeden huzur içinde yaşama arzumuzun tazelenir" değerlendirmesinde bulunan Kalkanlı, şunları kaydetti:
"Bu özel günlerde insanlar arasında ayrım yapmayan, yoksulluğu yenmek için ödünsüz mücadele veren, adaletle hükmetmeden, güvenilir ve herkese hoşgörüyle davranan bir ahlak anlayışının önemini de anımsıyoruz.  Mevcut siyasi iktidarın kayırmacı, liyakatsiz, zulüm üreten yönetim anlayışının Türkiye'nin değerlerini zayıflattığını biliyoruz. Bizler; yılmadan, yorulmadan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu, Cumhuriyetin temelini oluşturan  değerlerin ışığındada, huzur ve barış içinde nice mutlu bayramları bir arada yaşamayı temmenni ediyoruz.”



CHP'li Kalkanlı, "Artan işsizliğe, hukuk, eğitim, şeffaflık, medya özgürlüğü endekslerindeki gerilemeye, hızla yükselen yolsuzluk verilerine, gelir dağılımındaki adaletsizliklere rağmen her şeyin çok daha güzel olacağı yakın bir geleceğe olan inancımızı kaybetmek istemiyoruz. Umuyoruz ki; önümüzdeki seçimlerde CHP iktidarında bayram gibi bayramlar yaşanacaktır" ifadelerini kullandı.
İzmir'de Konak Hareketi'ni destekleyen vatandaşlardan aldıkları güçle çalışmalarını yürüttüklerini dile getiren Kalkanlı, mücadeleye yılmadan devam edeceklerinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:
"İnanıyorum ki, CHP iktidarı için verdiğimiz mücadelede bizler yalnız değiliz. Her geçen gün iktidara daha emin adımlarla ilerliyoruz. Artık Türkiye, CHP iktidarını destekliyor ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na inanıyor. Ülkemizin köklü demokrasi birikiminin yol göstericiliğinde, kimseyi ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan Türkiye’ye yayacağız. Bayramı bayram gibi yaşamak hakkımızın olduğunu unutmayalım. CHP iktidarında, güzel bayramlarda görüşmek umuduyla"

Editör: TE Bilişim