SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, hummalı bir şekilde yapılan çalışmaya güç verdiğini belirten Kocabaş, iktidar partisinin yeterince destek sunsaydı, emsal artışının gündemde olmayacağının altını çizdi. Kocabaş, “ Birinci yıla giderken üzülerek söylüyoruz ki, deprem haricinde her şey konuşuluyor. Ben yazdığım gazetede, mevki, makam gözetmeksizin utandırmak, yüzlerini kızartmak istiyorum. Kalibresizliklerini ve vicdansızlıklarını yüzlerine çarpmak istiyorum. Esnaf odaları özellikle. Esnaf ile ilgili ne yaptığını kimse bilmiyor. Nasıl olsa kimse sorgulamıyor ki. Bir yılda depremzedelerin ne şartlardan geçtiğini biliyor muyuz. Eşini kaybeden bir hanımefendi var, yapılan yardım da bitmiş. On gün sonra kira artışı var. Ev sahibi 1800 isteyip, çıkabileceğini söylüyor. Ev sahibi 2 bin 500 lira öğrencilere verebiliyor” ifadelerini kullandı.

Bu deprem kimin umrunda”

İzmir Depremi ile ilgili konuşan Kocabaş, şunları iletti:

“Bu ülkenin Çevre ve Şehircilik Bakanının, cumhurbaşkanının, valinin belediyelerin, Bayraklı ilçe belediyesini, Bayraklı kaymakamı, müftüsü St. Antuan rahibinin vicdanlarını konuşalım. Bu depremzede kimin umrunda? Depremden aklımızda kalan ne? Ayda bebek mi? Ayda bebeğin babası nasıl bir evde yaşıyor? İki yavrusunu kaybetmiş baba var, Alican beyi kim biliyor, İstanbul’un anlı şanlı medyası nerede? Sadece gözyaşının haberiniz yaptınız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bayraklı’da beş kattan yüksek olmayacak demedi mi? Son bir yılda on kat üzeri kaç ruhsat verildi? Depremzedelerin günahı ne, Hobbit mi, şirin mi? Küçük minik insanlar. 130 metrekareleri 70 metrekareye düşüren Çevre ve Şehircilik bakanı, kaşlarının çatık olabileceğini mi sanıyor? İYİ Parti, CHP, MHP milletvekilleri, künefecinin dışındaki deprem mahallelerini hiç gezdiler mi? İzmir’i yönetenler bunu söylesin, 30 Ekim’den itibaren kaç kişi Bayraklı dışına gitti? Kaç sürgün Bayraklılı var? Neyi biliyoruz. Necip Nasır iki katını veriyorum diyor. Müteahhit oyunu değil bu. Allah, o müteahhitler fazladan viski içsin diye bu depremi yapmadı. Neden bu kararı verdiniz? Dört kişilik aile. Mezra gibi evler yaptılar. 70 metre kareye bir kız bir erkek eşleri yerleştirin. Gelsin, Murat Kurum, Yavuz Selim Köşger otursun. Bayraklı’yı ne sandı Devlet-i Aliyye? Yazları Miami’ye falan mı gidiyor zannediyorlar”

Müteahhitler kendi aralarında anlaşmaya başladı”

İzmirli depremzedelerin, emsal artışını “Müteahhit zulmü”nden dolayı istediklerini aktaran Kocabaş, müteahhitlerin Bayraklı’da mahalleleri kendi aralarında bölüştüğünü öne sürdü. Kocabaş, “Şu sokaktaki daire başına 350 bin, bu sokakta 500 bin istiyorlar. Bize kentsel dönüşüm neden yapılıyor? Demir, çimento fiyatları yükseldi deniyor. Bayraklı’da, deprem olmadan önce en pahalı apartmanlara orta hasarlı rapor verildiği için, sakinler kentsel dönüşüme geçiyor. Bir hayli emekli var. apartman yönetimi, müteahhitlerle görüşmeler başlatıyor. 470 bin lira maliyet çıkıyor. Durumu olmayan emeklilere, istiyorsanız hakkınızı devredin size 1+1 yapayım diyorlar. Depremden önce değeri 700 bin, ben size 400 bin vereyim diyorlar. Parayla depremzede olmuşlar. Çantayla geliyorlar. Daire 1 milyon liraya satılacak normalde. Dairenin gerçek sahiplerine neden sadaka verilir gibi para veriliyor. Müthiş bir aç gözlülük var” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim