Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) heyeti, kamuda imzalanan toplu sözleşme sürecine ilişkin illere yaptığı ziyaretlerini sürdürüyor. Program kapsamında İzmir’e gelen heyet Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şube binasında toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, kamu emekçileri açısından çok önemli bir toplu sözleşme sürecini geride bıraktıklarını söyledi.

27 Ağustos’ta imzalanan sözleşmede kamu emekçilerinin taleplerinin karşılanmadığını vurgulayan Yeşil, “Ülkemizde resmi enflasyon oranları TÜİK’in çarpıtılmış verilerine dayandırılarak açıklanıyor. Bizler ise bu oranların çok daha üstünde olduğunu biliyoruz. Kamu emekçilerine 2 yıllık ücret artışı için yüzde 5 ve 7 gibi ücret artışına imza atıldı. Bizler KESK olarak bu toplu sözleşme dönemine giderken talepleri 6 ana başlıkta toplamıştık” dedi.

GÜVENCESİZ ÇALIŞMA KOŞULLARI

Kamu emekçilerinin 3600 ek gösterge talebinin 2018 yılından bu yana siyasilerin elinde seçim malzemesi olarak kullanılmakta olduğunu vurgulayan Yeşil, kamu emekçilerinin yaşam koşullarını düzeltmek yerine açlığa ve yoksulluğa sürüklendiğini belirtti.

Kamuda yaklaşık 500 bine yakın sözleşmeli çalışan olduğunu hatırlatan Yeşil, 5 yıldır kadro bekleyen bu çalışanların güvencesiz çalışma koşullarının ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

“Bir cebimizden giren zaten diğerinden çıkıyor” diyen Yeşil, şunları kaydetti:

“Mevcut olan gelir vergisindeki adaletsizliği hepimiz yaşıyoruz. Dolayısıyla kamu emekçisine komik olan yüzde 5-7’lik olarak artış zaten artış olarak yansımadan buharlaşmış oldu. Krizin faturasını krizi çıkartanlar ödesin. Kamu emekçilerinin ekmeğinden, alın terinden çalınarak krize çözüm önerileri sunulmasın.”

Editör: TE Bilişim