Kemalpaşa Rekreasyon alanında gün boyunca süren etkinliklerde; Çocuk Oyun Parkurları, Çocuk Kulübü, tahta bacak, palyaçolar, balon oyunları, yüz boyama, Planetaryum (Uzay Küresi), teleskop ile Satürn ve Ay deneyimi, tiyatro gösterileri yer aldı. Kemalpaşalı miniklerin yoğun ilgisi ile süren etkinlikler renkli görüntülere sahne olurken, belediye tarafından çocuklara ücretsiz olarak pamuk şeker ve patlamış mısır ikram edildi.

KADIN EMEĞİ PAZARI KURULDU

Yüz boyama faaliyetlerinin de yer aldığı Çocuk Kulübü etkinliklerinin ardından, çocuklar belediye tarafından kurulan Planetaryum (Uzay Küresi)’da heyecanlı bir yolculuğa çıktı. Planetaryuma yoğun ilgi gösteren minikler daha sonra teleskop ile Satürn ve Ay deneyimi yaşadılar. Öte yandan Kadın Emeği Pazarı üreticileri de festival alanında stantlarını açarak el emeği ürünlerini sergiledi.

ORMAN YANGINLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Oyun parkurları ve diğer etkinliklerle eğlenceli vakit geçiren minikler “Ağustos Böceği ve Karınca Baltacıya Karşı” tiyatro oyunun başlamasıyla sahne önünde yerlerini alarak sergilenen oyunu ilgiyle izlediler. Güncel konuların işlendiği oyunda geçtiğimiz aylarda, ülkenin dört bir yanında yaşanan orman yangınları işlenerek ormanlar ve çevre hakkında duyarlı olunması gerektiğine vurgu yapıldı. Çocuklar sergilenen oyun ile hem eğlendi hem de öğrendi.

“İLKİ GERÇEKLEŞTİRMENİN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Kemalpaşa’da çocuklarımız için bir ilki gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Pandemi nedeniyle yaklaşık 2 yıl boyunca evde kalan çocuklar okullarından uzak kaldıkları kadar eğlenceden de mahrum kaldılar. Yüz yüze eğitimin de başlamasıyla hafta sonu streslerini atabilecekleri ve eğlenirken düşünebilecekleri bir etkinlik düzenledik. Çocuklarımız anne ve babalarıyla birlikte Rekreasyon alanında Zabıtalarımız tarafından da her türlü önlemler de alınarak, doyasıya eğlendiler. Gelenekselleştirmeyi planladığımız etkinlikte emeği geçen herkese ve katılan tüm Kemalpaşalılara teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim