Kemalpaşa’da Cumhuriyet’in önemli isimlerinden CHP Kemalpaşa Eski İlçe Başkanı Mustafa Karagülle yaşama gözlerini yumdu.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa'ya yıllarca gönül vermiş, duayen bir ismi kaybetmiş olmaktan çok üzgün olduğunu ifade ederken, "Değerli bir ağabeyimizdi. Tüm CHP ailesine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Kendisi, CHP'ye ve Kemalpaşa'ya kattığı emeklerle anılacaktır diye konuştu.

Demokratik Sol Parti İzmir Eski İl Başkanı Ramazan Solmaz, çok üzgün olduklarını belirterek, “Kemalpaşa için çok önemli bir isimdi. Kendisi yüksekokul bitirmesine rağmen, kasaplık yapıyordu. CHP’nin ilçe başkanlığını, belediyede meclis üyeliği görevlerini üstlenmişti. Kendisine rahmet diliyorum” dedi

Mustafa Karagülle kimdir?

Aslen Giritli olan eski başkan Karagülle, 1944 yılında İzmir Kemalpaşa’da doğup büyüdü. Kemalpaşa ilçesinde 30 yıldır kasaplık yapan 77 yaşındaki Mustafa Karagülle, kitap tutkunluğuyla tanınıyordu. Evinde bir odasını ayırdığı kitaplığında bini aşkın kitabı bulunan kasap Karagülle'nin dükkanında da duvarları Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nı anlatan fotoğraflar süslüyordu. CHP İzmir İl Genel Meclisi'nde meclis üyeliği, CHP Kemalpaşa İlçe başkanlığı görevini de yürütmüştü.

Editör: TE Bilişim