Kemalpaşa Belediyesi Meclis toplantısı 2. Oturumu Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı başkanlığında gerçekleştirildi. Kemalpaşa’da gözler belediyenin mayıs ayı 2. Olağan toplantısına çevrildi. Muhalefetin bütçeyle ilgili eleştirilerini yanıtlayan Karakayalı, ”Memlekette bütçe mi kaldı? Mazot 22 liraya çıkmış, çimentonun torbası 88 liraya çıkmış, gelirler artmamış, bu ay emlak vergileri yükselecek, bu kadar artıştan sonra kimsede bütçe kalmadı. Kendimizi zor toparlamaya çalışıyoruz.” dedi.
“BASINA VERİLEN PARA”
Basına verilen para ile ilgili eleştirileri yanıtlayan Karakayalı,”Basına 2018’de şimdiki parayla 885 bin lira ödenmiş. 2021’de bu rakamın 3’te birinin harcandığına dikkat çekti. Yerel basının elbette desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 
“İZMİ’İN EN BÜYÜK YATIRMI OLACAK”
Bugün itibariyle İzmir’in en büyük yatırımının İzmir Metro’su olduğunu hatırlatan Karakayalı," Kemalpaşa Metrosu için Ankara’dan haber bekliyoruz, onay çıktığında Buca Metrosu’nun 3-4 katı büyüklüğünde bir proje hayata geçecek. Bu İzmir’in en büyük projesi olacak" dedi.
“22 BİRİMİMİZ DE ÇOK İYİ ÇALIŞIYOR”
Başkan Karakayalı,”Kırsal hizmetler müdürlüğümüz üzerine düşeni yapıyor çok iyi çalışıyor. Bütçesini fen işleri yapıyor. Büyükşehirle meyve işleme fabrikası kurduk o da fen işleriyle yürüyor. Belediye bir bütündür. Halk her şeyi görüyor. Ben çalışma arkadaşlarımın hepsinden çok memnunum. Evde bakım hizmetlerimizi kurduk. Halkımıza hayırlı olsun.Otopark ihalesi bitmek üzere yakın zamanda başlıyoruz. Ulucak’ta üniversiteyi hayat geçirdik. Ben hep Kemalpaşa’yı sosyal olarak geliştirecek projelerden yanayım. Mesela kongre merkezimize gerek yoktu keşke o üniversite binası yapılsaydı. Bir sürü para boşa gitti. Atatürk Parkı bitti, 3 yıldan beri ihalesi sürüyordu kendi imkanlarımızla yaptık. Bu hafta içerisinde açılacak.  Kemalpaşa için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Biz binaya değil insana yatırım yapmayı hedefliyoruz. “ dedi.  

Editör: TE Bilişim