Gülenç, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yerine İlçe Başkanı’nın Dr. Taha Okan’ı getirmek için çalıştığını iddia eden yazısında Koç’un de milletvekili olacağını yazdı.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ile Dr. Taha Okan sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarda bu bilgilerin yalan olduğunu belirtirken, olayı “Yandaş Medya Tuzağı” olarak yorumladılar. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Koç şu açıklamayı yaptı:

“Aklımdan dahi geçmeyen, geçirdikleri isimler ile görüşmediğim halde amaçlarının ve çıkarlarının ne olduğunu bilmediğim gazeteci demeye utandığım kişilerce ve kurumlarca şahsıma iftira atıldığı ve ismimin mesnetsizce kullanılarak haberler yaptırılıp prim elde edilmekte olunduğu ve yarının hesapları yapıldığı aşikardır. Ben sadece partimin temsilcisi değil aynı zamanda ülkemin bir sanayicisiyim. Yapılan haberler ile öncelikle partime sonra da şahsıma zarar verme amacı güdülmekte olup bu kişilerin kimlere hizmet ettiği belirsizdir. Dahası basın özgürlüğü ile alakalı olmayan, gerçeğe aykırı haberler ile partime ve şahsıma maddi manevi zarar veren bu mesnetsizce iftiraların, dürüst haysiyetli gazetecilik ile bağdaşlaştırılması mümkün olmayıp yargı önünde de hesaplaşılacaktır.

Unutulmasın ki; ben aynı zamanda sanayici kimliğimin de gereği partimin hiyerarşisini gayet iyi bilen bir kişiyim. Ancak bu kişiler çıkarları uğruna nasıl bir gaflet içinde olmalılar ki Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kanun devleti olduğunu göz ardı etmektedirler. Kendi çirkin çıkarları uğruna bu tür haberleri yapanlar ve yaptıranların emelleri kanunlarımızla ayaklarına dolanacaktır.”

Bir CHP’li Başkan var

Dr. Taha Okan da facebook hesabından haberi yalanladı, şunları yazdı:

“Haber tümüyle gerçek dışıdır. Karşıyaka ‘mızın CHP’’li bir Belediye Başkanı var. Tek gündemimiz erken genel seçim yapılması ve Millet İttifakı’nın iktidar olması… Karşıyakalı CHP’liler olarak Cemil Tugay ve Murat Serdar Koç başkanlarımızın yıpratılmasına izin vermeyeceğiz…”

Editör: TE Bilişim