Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu, Cemil Tugay başkanlığında yapıldı. Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleşen toplantıda meclis gündeminde yer alan önergeler ve komisyon raporları tartışıldı.

Geçtiğimiz oturumda ilk etabı oy birliğiyle kabul edilen Cumhuriyet Mahallesi Revizyon Uygulama İmar Planı’nın ikinci etabı mecliste görüşüldü.

“Sosyal medyadan kıyım yapıyormuşuz gibi algı yapıyorlar”

Önergenin görüşüldüğü sırada söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, söz konusu planlarla ilgili sosyal medyada bilgi kirliliği yaratılmasından dert yanarak, Başkan Tugay’a şu mesajları verdi:

“İmar Komisyonu’nda ikinci etap kısmında oy birliğiyle onay verdik. Yalnız Başkan’ım müthiş bir bilgi kirliliği ve dezenformasyon var. Belediyemizden bu planı yapan iradeden başka herkes konuşuyor. Özellikle mahallede halk bilgilendirilmediğinden, aslında yapılan işin onlar adına ne kadar güzel bir iş olduğunu anlatılamadığından, sosyal medyadan müthiş bir dezenformasyon olduğundan biz de komisyon üyeleri olarak hedef haline getirildik. Plan Büyükşehir Belediyesi’nden onaylanmadan geçerlilik sağlanmayacak ama en azından komisyonun halka giderek ilgili kişilere yapılmak istenen şeyi anlatması, bilgi kirliliğini ortadan kaldırması açısından hayati önem arz etmektedir. Bunu belirtmek isterim. Sosyal medyadan yapılan canlı yayınlarla sanki kıyım yapıyormuşuz gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Oysa biz ciddi manada bir yükün altına girdik. Bu emeğin heba olmaması lazım. Oradaki insanlara ulaşmanız lazım ve her bir meclis üyesi arkadaşımızın üzerindeki yükü almanız lazım.”

“İftira amaçlı oyunlar, bu planı yapmamızı kolaylaştırmıyor”

Başkan Tugay, Öztürk’e yanıt olarak, “Şimdi bu süreçte birilerinin gerçekten iftira amaçlı sadece kendilerine siyasi rant amaçlı, özel bir pozisyon sağlamayı amaçlayan dedikodudan ibaret, bilgisizce durumlardan ibaret oyunları, bizim bu planı yapmamızı kolaylaştırmıyor. Bize yardımcı olmuyor. Biz ne yaparsak yapalım yaranamıyoruz. Grup toplantısında da konuştuk. Biz sorunu çözmeyi amaçlıyoruz Yani plan kararlarıyla ilgili bugüne kadar belediyeye gelip de bilgi almak isteyen yüzlerce vatandaşımıza her zaman bilgi verildi bundan sonra da bilgi verilecektir. Bir bölgesinde yapılan bir plan çalışmasını kademe kademe yıl sonuna kadar yapacağız. Bu dönem içerisinde uygun bir zemin gerekirse toplantılar ya da yazılı bilgilendirmeler yaparak, ya da kapalı salon toplantılarıyla bu bilgilendirmeler yapılır. Ama ortamı sürekli yalanlarla, yanlışlarla germeye çalışan insanların bizi ya da mahalleliyi işin içinden çıkılamaz duruma getirmesine izin vermeyeceğiz. Ben burada görevimizi yapma peşindeyim. Vatandaşlarımızın zaman içerisinde anlayacağına çok eminim. Yalanlarla, iftiralarla kendine pozisyon yaratmaya çalışan insanların çabaları boşa çıkacaktır. Bilgilendirme ile bir işin içine çekilmeye çalışan provokasyon ortamını karıştırmamak gerek diye düşüyorum. Bu karar kesinleşmedi henüz. Bilgi almak isteyen her vatandaşımıza belediyemizin kapıları açıktır” sözlerini kullandı.

“Ortalığı karıştıran kimse kamuoyunun bilmeye hakkı var”

Tugay’ın konuşmasından sonra tekrardan söz alan Öztürk, dezenformasyonu yaratan kişilerin ortaya çıkması gerektiğinin altını çizerek, “Bölge halkının duymak istediği mesele emsal. Bayraklı Meclisi uygulanır olmadığı halde yüzde 10 emsal artışı kararı alabiliyor ve bütün medya organlarına yayın olacak şekilde bunu duyuruyor. İnsanlarda bunun geçmeyeceğini bilse bile algı oluşuyor. Bayraklı bir amaç,çaba içerisinde. Bizim AK Parti olarak pozisyonumuz hiçbir zaman değişmedi. Sadece sizin bunu dillendirmeniz iki cümleyle, beş cümleyle, ‘Biz burada emsal artışı yapıyoruz’ demeniz bile çok şeyin önüne geçecektir. Biz sıkıntı yaşıyoruz. Bu ortalığı karıştıranlar. Kimler biz de bilmek istiyoruz ama birileri, hatta sosyal medyada paylaşılan metnin bizim içeriden arkadaşın kanalıyla ulaştığına eminim. Benim komisyonda konuştuğum şey ertesi gün mahallede konuşuluyor. Ortalığı karıştıran kimse kamuoyunun bilme hakkı vardır” ifadelerini kullandı.

“Kimin yalan kimin doğru söylediği ortaya çıkacaktır”

Söz konusu kişilerin kim olduğunun herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Tugay, “Bu sorunun çözümünde hiçbir katkısı olmayan, gerçekten yalan ve yanlışlarla kışkırtan insanlar hoş değil ayıp. Mağdur olan çok vatandaşımız var. Burada mahallenin yaklaşık üçte biriyle ilgili iki toplantıda plan kararı aldık. Her ikisi için de söylüyorum net olarak. Emsaller artırıldı, inşaat hakları artırıldı. Ama bizim burada aldığımız kararın kesinleşmesi için bundan sonra Büyükşehir süreci, itirazlar mahkeme süreci gibi süreçler var. Bu süreci ne kadar hızlı ve doğru yönetebilirsek o kadar çok sorunu çözeceğiz. Ağız dalaşına gerek yok. Kimin yalan kimin doğru söylediği ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Tugay’ın sözlerinin ardından Cumhuriyet Mahallesi’nin 2. Etap Revziyon İmar Planı’yla ilgili önerge, meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Önerge, oy birliğiyle kabulü sağlandı.

Editör: TE Bilişim