Oturumda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz ay Narlıdere'de ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı görüşmede bulunduğu ‘katı atık bedellerine zam yapılmaması' yönündeki talebi gündem konusu oldu.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden gelen önergenin, Plan ve Bütçe Komisyonu’na görüşülerek acil karara alınması için komisyona oy birliğiyle gönderildi. Komisyonun önergeyi görüşmesi için oturuma 10 dakika ara verildi. 

Komisyonun düzenlediği toplantıda katı atık toplama bedellerinin değiştirilmesi için yaptığı önerge oy birliğiyle geçti. Aradan sonra oturumda gündeme alınan ve komisyondan geldiği şekliyle oylanan önerge, Meclis’ten de oy birliğiyle kabul edildi. Böylelikle 2022 Yılı Mali Bütçesi’nde hane başına yaklaşık 22 TL'den 30 TL'ye çıkartılan katı atık toplama bedelleri tekrar 22 TL civarına düştü.

"Küçük bir meblağ olsa da"

Katı atık bedeline yapılan zammın iptaliyle ilgili açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, ‘’Katı atık bedellerinin bu sene zamlanmaması ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bir iradesi oldu. Bu iradeye uygun olarak bu kararı almış olduk. Küçük bir meblağ da olsa önemli olan böyle bir duruş göstermek. Hane başına 22 lira civarında ücret alınıyordu. 30 liraya ulaşacaktı. Bu kararla geçen seneki seviyesinde tutmuş olduk’’ dedi.

Editör: TE Bilişim