CHP Bornova İlçe örgütü ve Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret eden Karayalçın, 2,5 yıllık görevi süresince gerçekleştirdiği çalışmaları dinledi. Eski bir belediye başkanı olarak Bornova’da yapılanların kendisini çok etkilediğini ifade eden Karayalçın, “Bu çalışmaların anlatılması, örnek alınarak yararlanılması gerekiyor” dedi.

Duayen devlet adamı ve siyasetçi Murat Karayalçın, Bornova’da CHP örgütü ile buluştu. Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’ndeki toplantı, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, meclis üyeleri, eski ve yeni dönem il ve ilçe yöneticileri ve İzmir’in dört bir yanından gelen partililerin katılımıyla gerçekleşti.

Murat Karayalçın gibi değerli bir ismi Bornova’da ağırlamanın kendisini çok heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, göreve geldiğinden bugüne yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projeler ile ilgili bir sunum yaptı. 

Kaynağı içinde projelerle büyüyoruz

Finans yönetiminin önemine dikkat çeken Başkan İduğ, “Yükselen enflasyon artan maliyetler nedeniyle yatırım yapmak giderek güçleşiyor. Biz iyi ki geride kalan 2,5 yılda öncelikli olarak belirlediğimiz yatırımları gerçekleştirmişiz. İlk olarak yıllık bütçemizin yüzde yirmi gibi ciddi bir bölümüne denk düşen kiralamadan modelinden vazgeçerek 142 yeni araç ve iş makinesi aldık. 60 milyona TL’ye aldığımız araçların bugünkü değeri 120 milyon TL oldu ve kısa sürede kendi kendilerini amorti ettiler. En çok şikayet aldığımız sorunların başında yollar geliyordu. Saatte 160 ton üretme kapasitesine sahip asfalt üretim tesisi kurduk. Bu da kendisini 3 yıl içinde finanse edecek. Bu yatırımları ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar altında bundan sonrasına bıraksaydık yapmamız çok kolay olmazdı. İyi ki yapmışız. Bornova’yı kaynağı içinde projelerle büyütüyoruz. Borçlarımızla birlikte bugüne kadar yaptığımız tüm yatırımların bedellerini ödedik ve kasamızı 2022 yılına 70 milyon TL ile devrettik. Tüm ekonomik güçlüklere rağmen sağladığımız mali disiplin sayesinde yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bornova’da gördüklerim beni mutlu etti

Başkan İduğ’un yaptığı sunumun kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Murat Karayalçın, “Benim için belediye başkanlığının çok özel bir yeri var. Belediye başkanlığı, başbakan yardımcılığı, devlet bakanlığı ve milletvekilliğine benzemez. Çok ayrı nitelikleri olan bir görevdir. Bu yüzden Sayın İduğ’un yaptığı sunumu eski bir belediye başkanı olarak zevkle dinledim. Finansal alanda yaptıkları gerçekten çok önemli. Belediyelerimizin yaptığı çalışmaların anlatılması, bu çalışmalardan yararlanılması, örnek alınması gerekiyor. Bunun içinde belediyeler ile örgütümüz iç içe çalışmalı. Belediye başkanı ve ilçe başkanlarının eşgüdüm içinde olduğu yerlerde belediyelerin başarılı çalışmalarının mutlaka partiye de faydası olacaktır. Bornova’da bunun örneğini görmek beni gerçekten sevindirdi” diye konuştu.

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ise Murat Karayalçın’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Genel Başkanlık görevlerinde bulunduğu dönemi hatırlatarak, “Ben o dönemde genç bir siyasetçiydim. Kendisini aramızda görmek bizler için büyük mutluluk. Bu vesileyle bizleri burada bir araya getiren Başkan Mustafa İduğ’a da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim