SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/30 Ekim Depremi’nden bu yana, İzmirli depremzedelerin beklediği emsal artışı kararı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçti.

Depremzedeler için yapılan evlerin henüz ne kadar fiyata verileceğinin beşş, olmadığını belirten Çobanoğlu, “Baba oğul aynı apartmanda iki ayrı evde oturuyor, ev yıkılıyor. Birinci dereceden akraba oldukları için bir ev veriyorlar. Emsal artışı yapılacak yerde 8 katlı bina yerine 10 katlı bina yapılıyor. Diğer yıkılana 5+1 kat yaptınız? Mantıksızlık var, çare de yok. Bitmek üzere. Artık onların yıkılıp yeniden yapılması söz konusu olmadığına göre, biraz mağdur olunacak, ama emsal artışı ile vatandaşımız bir miktar rahatlayacak” şeklinde konuştu.

“Ada bazında planlama yapmak lazım”

Her şeyin ekonomiyle alaklı olduğunu vurgulayan Çobanoğlu, milli gelirin 30 bin, 40 bin dolar düzeyinde olmadığından, gelir adaletsizliği olduğundan yakınarak depremzedelerin ev alamadığını dile getirdi. Çobanoğlu, “Bu insanlar ne ev alabilir, ne dönüşüme girebilir, kent planı gerekiyor. Yerinde dönüşüm değil de, ada bazında planlama yapmak lazım. Bundan önce her yere ruhsat vererek yapılaşmayı bozmamak lazım. Bayraklı’yı ele alalım. Oraya planlama yapsanız da yeni binaları yıkamazsınız. Güzel bir planlamayla çok güzel bir yer olabilirdi. 250 metrekare arsası olan, 5 katlı ev yapıp satma peşinde koşuyor” dedi.

2 Şubat 2020’de İYİ Partisi Meral Akşener’in Bayraklı’yı ziyaret ettiğini anlatan Çobanoğlu, halk tarafından coşkuyla karşılandığını ifade etti. Çobanoğlu, “O günden bu yana, her yeri ilçe ilçe geziyor. Vatandaşın derdini dinleyip çözüm önerilerinde bulunma konusunda ciddi çalışmaları var. Halka yansıması çok güzel oluyor. Üye sayımız sürekli artıyor. 50 yıllık partiler gibi bizim şu kadar üyemiz var demiyoruz. Katılanlar, Cumhur İttifakı’ndan olduğu gibi CHP’den de oluyor. Kendi siyasi fikirlerimizi ortaya koymaya devam ediyoruz. Milletin refahı için bir şeyler yapmanın zamanı geldi” diye konuştu.

“Kararsızların kararı olacağız”

İYİ Parti’nin merkezde duran bir parti olduğunu savunan Çobanoğlu, anketler hakkında söyledi:

“İktidar partisi oy kaybedecekse eğer, Cumhur İttifakı’ndan gidecek insanlar için tercih edilebilir bir parti İYİ Parti. Yıllarca AK Parti’ye oy vermiş insanlar, AK Parti’den vazgeçip, CHP’ye oy vermesi zor ihtimal. Anketlerde görüyoruz ki, AK Parti’den sonra ikinci parti kararsızlar. Bu sandık ortaya konduğunda nereye gidecekleri belli olur. Biz onların yüzde 90’ına talibiz. Kararsızların kararı olacağız”

Editör: TE Bilişim