İzmir'in kalbi Konak ilçesinde yer alan ve mülkiyeti Kaplan Mustafa Paşa Vakfına ait olan 3 bin 574,11 metrekarelik alan İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon veya onarım karşılığında 2 yıllık inşaat süresi de dahil olmak üzere toplam 35 yıllığına kiraya çıkarılmış ve alanın yıkılması sonrasında antik Roma dönemine ait liman hamamı ve imparatorluk salonunu ortaya çıkmıştı. 2016'da 'riskli bina' olduğu gerekçesiyle yıkılan alan İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon veya onarım karşılığında 2 yıllık inşaat süresi de dahil olmak üzere toplam 35 yıllığına bir kez daha kiraya çıkarıldı. 6 Ocak 2022'de önce 14 milyon 966 bin 52 TL'ye ihaleye çıkarılan alanla ilgili rakam enflasyon yüzünden rakam 22 milyon 490 bin 310 TL'ye revize edilmişti.

BU KEZ RAKAM NE?

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü restarosyan ve onarım karşılığında 2 yıllık inşaat süresi dahil toplam 35 yıl için bir kez daha ihaleye çıkma kararı aldı. Resmi Gazetede yer alan ihalenin tarihi 15 Eylül perşembe günü olarak belirtildi. Rakam bir önceki ihalede belirtilen 22 milyon 490 bin 310 TL olarak sabit tutuldu. 

2016 'daki yıkımda Antik Roma dönemine ait olan liman hamamı ve imparatorluk salonunun tespit edildiği alan yapıya kapatılırken alan arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmişti. Bölge o tarihten bu yana boş olarak duruyor ve sık sık İzmir gündeminde tartışılan konular arasına girmesiyle dikkati çekiyor.

Editör: TE Bilişim