Konak Belediyesi'nden çalıştığı dönemlerde  örgütsel çalışmaların içinde yer alan KESK ve Kamu İş'e bağlı Tüm - Yerel Sen'de çeşitli görevlerde bulunan, emekçinin hakkını savunan çalışmalarda yer alan Konak Hareketi Lideri Coşkun Kalkanlı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün önemini ifade ederek, hükümeti sert sözlerle eleştirdi.

KOPUK VE SİLİK BAYRAMLAR YAŞATTINIZ

Buruk bir bayram geçirdiklerini dile getiren Kalkanlı, duygularını " Bir rahat vermediniz ki, dedirtecek kadar kopuk, silik bayramlar yaşattınız. 1911 yılından 1976'lara kadar... DİSK'ten korktunuz, 76'dan korktunuz, korktunuz 200 bin kişiden. 1977'de gözyaşımızı döktünüz. Korktunuz, korkacaksınız dün gibi yine bugün. Çünkü biz kazanacağız, dost düşman bilsinki kazanacağız. Unutmadık Kemal Türkler'i, Unutmadık Kazancı Yokuşu'nu, unutmadık 1977'yi.. Unutturmayacağız" sözleriyle dile getirdi.

ALIN TERİNDEN KORKTUĞUNUZU BİLİYORUZ

Kalkanlı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: " Biz biliyoruz, kimlerin hangi partilere arka bahçede yarenlik ettiğini.... Al gülüm ve gülüm ile işçi sınıfını sömürdüğünü... Biz biliyoruz hak sendikacılığı karşısına ücret sendikacılığını kimlerin nereye koyduğunu... Biz adımız kadar biliyoruz. Bizden korktuğunuzu emekten, alınterinden korktuğunuzu bizler biliyoruz."

TAKSİM'DE VAR OLACAĞIZ

"Yaşasın 1 Mayıs. Kahrolsun emperyalizm" diyen CHP'li Coşkun Kalkanlı, emekçilere şu şekilde seslendi:  "Güller baskı ve zulüm getirdi dün. Bugün, yarın öyle olmayacak. Omuz vereceğiz, birbirimize alanlarda heryerde.  Var olacağız. Taksim'de var olacağız. Kavgamız var dostlarım emek düşmanlarıyla, alınteri hırsızlarıyla kavgamız var ve hiç bitmeyecek."

1 MAYISIMIZ KUTLU OLSUN

Kalkanlı konuşmasını, "Bizlerin nasırlı yumrukları var, davamıza sahip çıkacak yoldaşlarımız var. Gece gündüz demeden emek gücünü ortaya koyup, değer yaratan Dünya ve Türkiye işçi sınıfının birlik ve dayanışma günü olan 1 Mayısımız kutlu olsun" ifadeleriyle sonlandırdı. 

Editör: TE Bilişim