İzmir Valiliği, program içeriğiyle ilgili şunları söyledi;

ADRES KONAK MEYDANI
Bugün program, akşam saatlerinde Konak Meydanı Saat Kulesi önünde saat 20.00’de başlayacak. İl protokolü ve vatandaşlar, meydanda hazırlanacak platform çevresinde konuşlanacak. Programda, 15 Temmuz temalı belgesel gösterimleri, mehteran konseri, protokol konuşmaları, 15 Temmuz şehitleri sancak koşusu sancak teslimi, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tasavvuf musiki dinletisi gerçekleştirilecek.

Saatler 23.00’ü gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi TV ekranlarından yaptığı çağrı, kurulan dev ekranlar aracılığıyla meydanda toplanacak vatandaşlara bir kez daha hatırlatılacak.  

Programın devamında; İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun kahramanlık türküleri ve zeybek gösterisinin ardından darbe kalkışmasının ilk görüntülerinden oluşan videolar izletilecek ve TRT İzmir Müdürlüğü TRT İzmir Radyosunun kahramanlık türküleri konseri icra edilecek.

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise, Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir’de de tüm camilerde aynı anda sela okunacak. Program, İl Müftülüğü görevlileri tarafından Fetih Suresi’nin okunması sonrası dua edilmesi ile tamamlanacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlik takvimine, İzmir Valiliği internet sitesi üzerinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.

 

Editör: TE Bilişim