Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına İzmirlilerin yakından tanıdığı bir isim atandı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar’ın eşi, Prof. Dr. Petek Aşkar Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Milli Eğitim Bakan Yardımcısı oldu. Aşkar, yaptığı çalışmalarla dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.

Yaptığı çalışmalar dikkat çekti... İzmirli rektörün eşi bakan yardımcısı oldu!

PETEK AŞKAR KİMDİR?

1957 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve ortaöğretimini TED Ankara Koleji'nde, lisans eğitimini ODTÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Eğitim Bölümü'nde Matematik (anadal), Fizik (yandal) Öğretmenliğinde tamamladı.

Hacettepe Üniversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında bilim uzmanlığı ve doktora dereceleri aldı.

1979 yılında ODTÜ Eğitim bölümünde asistan olarak göreve başladı. 1983-1985 yılları arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nde test uzmanı olarak çalıştı.

1985 yılında ODTÜ'de Yardımcı Doçent, daha sonraki yıllarda Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalında ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitiminde Doçent oldu.

1989-1990 yılları arasında IBM Bilgisayar Destekli Eğitim Merkezi'nde araştırma koordinatörü olarak görev aldı.

1992-1995 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Bilgisayar Eğitimi ve Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde Eğitimde Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı'nı kurdu ve yürüttü.

1995 yılında ODTÜ'de profesör oldu. ODTÜ'de Bilgisayar Öğretmenliği Anabilim Dalının kurulmasına öncelik etti.

1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölümüne geçti ve 2010 yılına kadar Bölüm Başkanlığını yürüttü.

2010-2011 yılları arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Sosyoloji Bölüm Başkanlığı olarak görev yaptı.

2011-2014 yılları arasında TED Üniversitesi'nde Eğitim Fakültesi kurucu Dekanı olarak çalıştı.

2015-2017 yılları arasında TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığına bağlı Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Kurulu üyesi, 2017-2018 yılları arasında Grup Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

2018 yılında ÖSYM Danışma Kurulu'nda üye olarak çalıştı. 2019'dan itibaren MEB Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları serisi için Danışma Kurulu'nda yer aldı.

Prof. Dr. Petek Aşkar, Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, Avrupa Birliği, UNICEF ve Dünya Bankası'nda çeşitli projelerde danışmanlık yaptı; TÜBİTAK ve AB Leonardo da Vinci projelerini yürüttü.

Yurt içi ve yurt dışında çeşitli sempozyum ve kongrelerin Bilim Kurulu ve Düzenleme Kurullarında görev almakta, alanındaki dergilerde hakemlik ve editörlük yapmaktadır. Yayınları, e-öğrenme, yayılım ve yenileşme, bilişsel süreçler, matematik eğitimi ile ölçme ve değerlendirme üzerine yoğunlaşmaktadır. Yurt dışı ve yurt içinde yayımlanmış çok sayıda makalesi ve bildirisi bulunmaktadır.

Editör: TE Bilişim