Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) yüz yüze eğitim açıklaması, kiralarda fahiş artışa neden oldu. Neredeyse iki katına çıkan konut kiralarına tepki olarak, ülkenin dört bir yanında üniversite öğrencileri, park ve bahçelerde sabahlıyor. İzmir'in Buca ve Bornova ilçelerinde protestolar gerçekleştiren gençlere, Cumhuriyet Halk Partili isimler destek vermişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından üniversiteli gençlerin barınma ihtiyacını gidermek için derhal harekete geçtiklerini açıklayarak, ev sahiplerine çağrıda bulundu:

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, üniversitelerde yüz yüze eğitime sayılı günler kala İzmir'de patlak veren barınma krizine çözüm olarak, İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüs alanına yapılmak istenen TOKİ konutlarının yerine öğrenciler için yurt inşa edilmesini önerdi. Selvitopu, "Hep savunma yapılırken dar gelirli ailelere konut yapılacak deniyor. İşte burada da dar gelirli ailelerin çocuklarına yurt yapılsın. Bunda ne sakınca var. Ya da burayı belediyelere verilirse biz Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bunu da gerçekleştirebiliriz" dedi.

Bir destek daha, Karşıyaka Belediyesi'nden geldi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Mavişehir'deki misafirhaneyi, kız yurduna çevirdiğini sosyal medya hesabından duyurdu:

TÜM OTELCİLERDEN TAŞIN ALTINA ELLERİNİ KOYMALARINI İSTEDİK

Öğrencilerin barınma sorununa bir çözüm yolu bulunması için valilikle ilişkilerin sürdüğünü dile getiren İzmir Otel, Pansiyon ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Gönen, İzmir’deki tüm otellere mesaj göndererek bu konuda herkesin taşın altına elini koymasını istedi. Gönen, otelcilere öğrenci başına 30 lira gibi sembolik bir rakam almaları yönünde de telkinde bulundu.

BORNOVA BELEDİYESİ KAPILARINI ÜNİVERSİTELİLERE AÇIYOR

Belediyeye ait kız yurdunun kapasitesini arttıran, mevcut binalardaki uygun alanları misafirhaneye çeviren ve yeni yurt yapımı için düğmeye basan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, üniversite yaşamına başlayacak gençlerin barınma sorunlarının çözülmesi için yardımlaşma çağrısında bulundu. Bornovalılardan uygun durumdaki evlerini ya da evlerinden bir odayı gençlere açmalarını isteyen Başkan İduğ, “Biz belediye olarak uygun durumdaki binalarımızın bazı bölümlerini geçici olarak misafirhaneye dönüştürüyoruz. İlk etapta kapasitemizi 3 kat arttırarak 250’ün üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Bornova merkezdeki belediyeye ait olan bir arsanın da yurt olarak yapılması için çalışma başlattık. Ancak bu sorun sadece Belediyemiz imkanlarıyla çözülemez. Tüm Bornova birlikte hareket edelim, gençlerimiz yuvasız kalmasın” dedi.

Editör: TE Bilişim