İzmir'de bir arkadaş grubu, sosyal medyada story paylaşabilmek için itfaiye aracı ile tur attılar.

Görüntülerde 3 arkadaşın olduğu belirlendi. Bir kadın itfaiye aracını kullanırken diğer iki kadın ise aracın arkasında seyahat ediyor.

İtfaiye Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 3 arkadaş hakkında gerekli soruşturma başlatıldı.

İşte o skandal görüntüler:

Sosyal medyaya yansıyan görüntüler hakkında yazılı açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, görüntülerin disiplin ve sorumluluk anlayışıyla bağdaşmadığı ifade edildi ve görüntülerdeki 4 personel hakkında disiplin sürecinin başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Başarılı çalışmalarıyla her zaman gururlandığımız İzmir İtfaiyesi, disiplin, ciddiyet ve sorumluluk duygusunu hizmet sırasındaki temel davranış modeli olarak benimsemiş bir teşkilattır. Özellikle geçen yıl yaşanan yangın, sel, deprem gibi günlük yaşamı etkileyen olaylarda canını dişine takarak görev yapan, tüm Türkiye’nin güvenini ve takdirini kazanan İzmir İtfaiyesi’nin üniformasını taşıyan her personelimizin de aynı hassasiyet içerisinde olmasını beklemekteyiz. Dün itibariyle bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına yansıyan görüntülerin bahsi geçen disiplin ve sorumluluk anlayışıyla bağdaşmadığı aşikardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak teşkilatımızın saygınlığına gölge düşürecek hiçbir eylem ve davranışa tolerans göstermemiz söz konusu değildir. Olayla ilgili inceleme derhal başlatılmış, tespit edilen 4 personel hakkında disiplin süreci devreye alınmıştır. Başlatılan soruşturmada sorumlu personele yasa, yönetmelik ve talimatlar doğrultusunda ilgili disiplin ve teftiş kurulunun vereceği karara göre iş akitlerinin feshi de dahil gereken en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Kamuoyunun dikkatine sunarız.

Editör: TE Bilişim