İzmir'in Çiğli, Menderes ve Dikili ilçelerinden isyan sesleri yükseldi. Vatandaş çeşitli konularda eylem yaptı.

İzmir'in Çiğli ilçesinde belediyenin iştirakine ait bir şirket tarafından işletilen Akvaryum Kafe Restoran'da işten çıkarıldığını iddia eden 74 kişi eylem yaptı.

DİSK'e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Tahir Ozan, Ataşehir Mahallesi'nde bulunan Çiğli Belediyesinin iştiraki olan Çiğli Gıda Şirketi'ne ait kafede toplanan grup adına yaptığı açıklamada, 31 Aralık 2020'de Toplu İş Sözleşmesi'nin (TİS) sona erdiğini söyledi. Yeni TİS için görüşmelere başladıklarını belirten Ozan, görüşmelerin belli bir noktada tıkandığını belirtti.

İKRAMİYELER DE YOK
İşçilerin 31 Aralık'tan bu yana olan TİS farklarını belediyenin parası olmadığı için ödemeyeceğini kendilerine iletildiğine değinen Ozan, bu ödemeyi taksit yaparak ödenmesi önerisinde bulunduklarını, aradan 22 gün geçmesine rağmen hiçbir şekilde ödeme yapılmadığını aktardı. Ozan ayrıca gerekli zammın yapılmadığını ve ikramiyeler konusunda da ödeme yapılmayacağının bildirildiğini söyledi. 

ÇÖP TESİSİNE KARŞI 3 BİN İMZA
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes'te yapmayı planladığı çöp tesisine gösterilen tepkiler, askıya çıkan planlara itiraz süreciyle birlikte yeni bir boyut kazandı. Yaklaşık 3 bini aşkın Menderesli vatandaş, itiraz hakkını kullanarak İlçe Kaymakamlığı'na ve Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. CHP'li başkan ve yöneticilerin başından bu yana halkın tepkisini küçümsediğini belirten AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, "Biri son ana kadar kaçak güreşip, altındaki koltuk için Menderes'i sattı, başkanı olduğu ilçeyi makam hesaplarına kurban etti. Diğerleri de, tepki gösteren sadece bizmişiz gibi davrandı, bildiğini okumaya devam etti. Yok öyle yağma! Halk mı kazanacak, rant mı; göreceğiz!" diye konuştu.

"ARTIK BU YOLDA ÖLMEK İSTEMİYORUZ"
Dikili'ye bağlı Çandarlı Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, son günlerde Ferhat Uysal Caddesi ile Bergama Asfaltı Kavşağı'nda yaşanan kazalar nedeniyle yolda önlem alınmamasına tepki gösterdi. İki gün önce yaşanan bir kazada ağır yaralanarak Bergama Devlet Hastanesine kaldırılan Mustafa Zeki Yılmaz (24) adlı gencin yoğun bakımda olduğu hatırlatılırken, aynı yolda daha öncede çok sayıda kaza olduğu ifade edildi.

Editör: TE Bilişim