İzmir’in Karaburun ilçesinde çalışmalarına iki yıl önce başladığını söyleyen Koray Hepenson, geçtiğimiz dönemde sıkıntılı bir süreç içerisinde başlamalarına rağmen, iyi bir yerde olduklarını söyledi. Hepenson, “Dönem şartları yüzünden bizim sektör çok etkilendi. Kısıtlamalarla birlikte dışarıda açık mekanlarda, oturma düzenleriyle program yapabileceğimiz söylendi. Biz de ona göre düzenlemelerde bulunup, misafirlerimizi o şekilde ağırladık. Program şekilimiz de değişti. Birdenbire masa ve yemekli düzene geçtik. Geçen sene temmuzda başladık, eylülün ikinci haftasına kadar programlarımızı gerçekleştirdik. Güzel bir sezondu, bu sene de güzel gidiyor. Gece on ikiye kadar programlarımızı devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

“Kalifiye eleman bulmak büyük bir sıkıntı”

Geçtiğimiz sene, kış döneminde yaşanan kapanmalarla birlikte, eğlence sektörünün tümüyle sıkıntılı bir sürece girdiğini belirten Hepenson, bunun yalnızca sanatçılarla sınırlı kalmadığını belirtti. Hepenson, sektörün içerisindeki tüm unsurların sancılı bir süreçten geçtiğini vurgularken, “Hepimiz etkilendik. Büyük bir alan aslında, çok kişiye iş veriyoruz. Bunun tedarikçisi, aşçısı, garsonu, komisi ve barmeni de var” ifadelerine yer verdi.

Kalifiye çalışanların, bu dönemde işsiz kalmasının ardından, farklı sektörlere yöneldiğini anlatan Hepenson, “Geçen kış, tüm deneyimli arkadaşlarımız gündüz işlerine gitti. Kimi zincir marketlerde çalışıyor, komi arkadaşlarımız kurye olmuş. Herkes bir yerlerde. Şu an kalifiye eleman bulmak çok büyük bir sıkıntı” sözleriyle, sektördeki deneyimli kişilerin azalmasından yakındı.

“İzmir Fuarı’nın eski döneminin yaşatılmasını çok isterim”

İzmir’in kültür açısından çok önemli bir kent olduğunu vurgulayan Hepenson, bir tiyatronun İzmir’de beğenilmezse, Türkiye’nin hiçbir yerinde beğenilmeyeceğini öne sürdü. Hepenson, İzmir’de kültür sanat çalışmalarının daha çok artırılmasının önemini şu sözlerle anlattı:

“İzmir Ticaret Odası’nın, Büyükşehir Belediyesi’nin eski gazinoların üzerinde çalışmasını çok isterdim. Umarım bir adım atmaya vesile olur. Eskiden İzmir Fuarı’nda açık havada oyunlar olurdu, Nejat Uygur Tiyatrosu vardı, Göl Gazinosu vardı, Mogambo Gazinosu vardı. Bunlar artık yok, ya da konseptleri değişti. Eski nostaljiyi fuarda yaşatmak gerekiyor. İzmir’i tekrardan kültür kenti yapmamız şart.

Çeşitli festivaller yapılıyor. Sinema ,müzik, tiyatro festivalleri gibi. Eskiye özlem var yine de. Eski oyunları tekrardan sergilemek, nostalji gazinolarını tekrardan insanlara yaşatmak gerekiyor. Sadece açık hava konseri vermek bana bir şey kazandırmıyor. Bizim eski kültürümüzü yeni nesle anlatmamız gerekiyor. Eskiyi yakalarsak ekonomi açısından çok katkısı olacak. Tüm oteller ona göre rezervasyon alacak, esnaf ona göre kalkınacak”

“Sanatçılarımıza fidan armağan ediyoruz”

Organizasyonlarında aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi de yürüttüklerini belirten Hepenson, Ege Orman Vakfı ile birlikte birlikte çalıştıklarını söyledi. Hepenson, konuk olan sanatçılara fidan armağan ettiklerini belirtirken, “Ege Orman Vakfı ile birlikte, korumuzu ormana dönüştürüyoruz. Geçen sene yılbaşı konuklarımızla fidan diktik. Bu sene gelen sanatçılarımıza fidan armağan ederek, kendi ormanımızı oluşturuyoruz. Eylülde törenle fidanlarımızı dikeceğiz” dedi.

“Mordoğan’da bir marka oluşturmaya çabalıyoruz”

Kısıtlı bir dönemde faaliyet yürüttüklerini belirten Hepenson, yine de çok çabaladıklarını ifade etti. Gelen tepkilerin oldukça olumlu olduğunu belirten Hepenson, “Yarım adada hiç eğlence mekanı yok. İnsanlar eğlence için Çeşme’ye Alaçatı’ya gidiyor. Karaburun’a çokça göç başladı. Ben görüyorum, yazlıkçılar gelip kalmaya başladı. Manisa’dan, Aydın’dan bile geliyorlar. Gece çorbacısından tutun, plajından yararlananlar, esnaftan ihtiaçlarını giderenler var.. Oranın kalkınmasına büyük destek verdiğimizi düşünüyoruz. Farklı farklı programlarla herkese hitap etmeye çalışyıoruz. Merkeze gelmeden yol ayrımında itfaiyenin yan tarafındayız” sözlerini kullandı.

Editör: TE Bilişim