İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Folkart ana sponsorluğu Migros etkinlik sponsorluğunda düzenlenen fuar, 12 Eylül tarihine kadar teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin her yaş grubuna hitap eden etkinlikleriyle İzmirlileri karşılayacak.

Dev hologram

Açılış töreni ardından, fuar ziyaretçilerine özel ve görkemli bir gösteri eşlik etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından bir itfaiye aracının su püskürtmesi ile oluşan su perdesinde hologram gösterisi gerçekleşti. Hologramda, geçmiş yıllara ait fuar görüntüleri ve fuara katılan sanatçıların yer aldığı videolar gösterildi. Gölet üzerinde büyük bir alana yansıtılan görüntüler, ziyaretçilere duygu dolu anlar yaşattı.

Müren ve Manço

Hologram gösterisinin ilk konuğu Zeki Müren oldu. Türkiye’nin Sanat Güneşi İzmirlileri, unutulmaz repliği “Canım Ege’me Saygımla Geldim” sözleri ile karşıladı. Türkiye’nin en önemli sanatçılarından biri olan Zeki Müren, ülkenin kültürel mirası İzmir Enternasyonal Fuarı’ndan ziyaretçileri selamladı. Hologram gösterisinin ikinci konuğu ise Barış Manço oldu. Hologramda Manço’nun “Söyle Zalim Sultan” isimli parçası seslendirildi. Gecenin kapanışı ise Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüleri ve ulusal marşlar eşliğinde yapıldı.

Editör: TE Bilişim