ALİ ÇATALBAŞ / Et ve Süt Kurumu kuzu eti fiyatlarında yüzde 25'lik indirim yaptı. İndirim sonrasında kuzu pirzola fiyatının 181,50 liradan 137 liraya gerileyeceğini duyan vatandaşlar kurum önünde kuyruk oluşturdu. İzmir Karşıyaka Et ve Süt Kurumu önündeki kuyruktaki vatandaşlar isyan etti. Halkın et alabilmek için yoğun çaba sarf ettiğini ve ekonomik olarak kötü durumda olduklarını aktardı.

İZMİRLİ VATANDAŞLAR UCUZ ET KUYRUĞUNDA

İzmir Karşıyaka’da Et ve Süt Kurumu’nun yüzde 25 indirimini öğrenen vatandaşlar ürünlere yoğun ilgi gösterdi. Kurum önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar ekonomik krizden yakındı. Et fiyatlarındaki artışlar nedeniyle kurban kesimi yapamadıklarını et ihtiyaçlarını indirim olursa karşılayabildiklerini anlatan vatandaş hayat pahalılığından yakındı. İndirim sonrası gövde kuzu 129,75 liradan 98 liraya, kuzu pirzola 181,50 liradan 137 liraya, kuzu gerdan 114,50 liradan 86 liraya, kıyma 109 liradan 83 liraya indi. Tavuk fiyatları da kilo olarak 31 liradan satılıyor. Et suyu olarak ise 200 gram et suyu 6,50 liraya satılıyor. Salam ve sucuk fiyatları; Acılı sucuk, Baton sucuk, Kangal sucuk 111 liradan, Fermente sucuk 127,50 liradan, Osmanlı Dana sucuk ise 128,50 liradan satışa sunuldu.

YARIM SAAT İÇERİSİNDE KIYMA VE ET TÜKENDİ

İzmir Et ve Süt Kurumu'nda market açıldıktan yarım saat sonra çoğu ürün bitti. Vatandaşlara haftaya salı günü tekrar et geleceği açıklaması yapıldı. Et kuyruğundaki vatandaşlar yeterli miktarda ürün getirilmemesinden dolayı isyan etti. Ufak çaplı tartışmalar yaşandı. Koronavirüs rakamlarının artış yaşandığı bir dönemde kuyruktaki vatandaşlar sosyal mesafe ve maskeye çoğunlukla uymadı.

İzmir Et ve süt kurumu kapısı önünde bir vatandaş ile yaptığımız röportajda bu et sırasının çoğu zaman yaşandığını, dışarıya göre 30 TL daha ucuz kıyma aldıklarını aktardı. ’’ Fiyatlardan ötürü çoğu ürün erken saatlerde bitiyor. Vatandaş sadece kıyma alabiliyor çünkü kırmızı et alsa sadece bir kere yemek yapabilecek. Şu anda et fiyatı burada 130 lira ve bunu veremeyecek çok insan var’’ dedi.

Editör: TE Bilişim