SON MÜHÜR/Döviz kurunda yaşanan inişli çıkışlı durumun ardından, EPGİS tarafından Kasım ayı boyunca akaryakıt ücretlerine ardı ardına zamlar geldi. Ekim ayında 8 Türk Lirası dolaylarında olan motorin, gelen zamların ardından 9 lira 85 kuruşa kadar çıktı.

Motorine gelen zamlardan dolayı, İzmir Otobüs ve Umumi Servis Araçları İşletmecileri Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Odası’na, yüzde 30’luk bir fiyat artışı güncellemesini talep ettiğini bildirdi.

‘Özel okul servis ücretlerinin bile altında’

İzmir Otobüs ve Umumi Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, gelen bu fiyat artışının, normal karşılanması gerektiğini, çünkü araç maliyetleri, tamiratlar gibi temel masraflarının yüzde 150 zamlandığını vurgulayarak, “Yaptığımız teklif, özel okulların şu anda aldığı ücretlerin bile altında. Zam gibi değil de, fiyat ayarlaması olarak görürsek daha iyi olur. Yeterli değil, ancak halkı da zarara uğratmayacak şekilde fiyat ayarlamasında bulunduk. Önümüzdeki günlerde belediyelere yetkili kurumlara verilecek diye konuştu.

‘Akaryakıttan kaynaklı zam’

Oda’nın aldığı kararı değerlendiren Özmen Turizm İşletmesi Sahibi Adem Özmen, kararın yakıt tüketimine göre ayarlandığını, ve yeterli olduğunu ifade ederek “Genel bir zam değil, akaryakıttan kaynaklı bir zam oldu. UKOME kararıyla yüzde 20’lik bir fark olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim