24 Kasım 2021, İstanbul – Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak, ülke genelindeki verilerden oluşturduğu Ekim 2021 Emlak Endeksi[1] verilerini açıkladı. Endeks verileri, 5 büyük ilde satılık konutların bir yıl içerisindeki fiyat değişimini de gözler önüne serdi. Hepsiemlak’ın açıkladığı verilere göre; son 1 yılda 5 büyük il içinde yatırımcısına en çok kazandıran il %52 oranında bir artışla Antalya oldu. Antalya’yı sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa izledi.

İzmir’de Foça, satılık konut fiyatlarındaki yükselişle dikkat çekti

İzmir, satılık konut piyasasındaki hareketliliğini bu yıl içinde de korumaya devam etti. Fiyatı en çok artan ilçelerin başında Foça, Dikili, Seferihisar, Urla ve Menderes geldi.

Hepsiemlak Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, İzmir'in ilçelerindeki artışla ilgili şu yorumda bulundu: “İzmir’de Dikili, Foça ve Seferihisar pandemi döneminde uzaktan çalışanların yoğun ilgi gösterdiği bölgeler oldu. Özellikle müstakil evlere olan talepte artış gözlemlendi. Urla ise önceden yalnızca yaz aylarında aktif bir bölge iken son zamanlarda nüfusun arttığı bölgelerden oldu. Bu değişimde gastronomi turizminin de etkili olduğunu söyleyebiliriz." dedi.

Editör: TE Bilişim