İzmir'de ekmek perşembe gününden itibaren 2.5 TL olacak. Döviz fiyatlarının yükselmesi nedeniyle yurt dışından aldığımız unun zamlanması garibanın en temel gıda ihtiyacı olan ekmeği de yuttu. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır buğday üretiminin düşmesi, ithal buğday fiyatlarının artması ve bu artışın un fiyatlarına da yansımasıyla İzmir'de perşembe gününden itibaren 230 gram ekmeğin 2.5 TL'den satılacağını belirtti. 

YARIN 2.5 TL 
Dokuz Eylül Gazetesi'nden Murat Ervin'in haberine göre; Kasım ayı başında zam konusunun gündeme geldiğini ve İZTO bünyesinde olağanüstü toplantı düzenlendiğini belirten Sağır, “Fiyatlarda bir iyileştirme yapılması gerekiyordu. Toplantıda 230 gram ekmeğin 2.5 TL olması gerektiğini belirttik ve o yönde karar alındı” dedi. Alınan kararın Ticaret Bakanlığı tarafından da onaylanmasıyla konunun yürürlüğe girmesi için İZTO Meclisi'nde ele alınacağını kaydeden Sağır, “Bu akşamki Meclis toplantısında 230 gram ekmeğin 2.5 liradan satılması gündeme gelecek ve oylanacak. Oylamanın ardından yarından itibaren İzmir genelinde ekmek 2.5 liradan satılacak” diye konuştu.  

4 AYDA 2 KAT ARTIŞ 
Mevcut durumda 2 TL'lik ekmek fiyatıyla fırıncıların zarar ettiğini de sözlerine ekleyen Sağır, “1 Temmuz'da 50 kiloluk un çuvalı 155 lirayken bugün 300 lirayı geçti. Yani en az 2 katlık bir artış oldu. Ama biz bunu ekmeğe yansıtmıyoruz. 2.5 lira olduğunda bile ancak günü kurtarmış olacağız. Çünkü döviz kurunun ve dolayısıyla bunun una önümüzdeki günlerde nasıl yansıyacağını bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim