1-25 yaş arası gençler için çok önemli bir açıklama yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, 8 ay boyunca aylık 400 lira karşılıksız destek verilecek. Buna göre toplamda 3 bin 200 lira destek verilmiş olacak. Bu ödemeden ailesinin ikametgâhı İzmir’de olup maddi imkanı olmayan 18-25 yaş aralığında aktif ve örgün eğitim gören ön lisans veya lisans öğrenciler yararlanabilecek. Peki bu destekten kimler nasıl yararlanabilirler?

Nasıl Yararlanılır?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı duyurdu. Buna göre üniversite öğrencilerine aylık 400 TL ödeme yapılacak. Geri ödemesiz bu desteğe başvuru yapacak olan adayların not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.00 veya 100 üzerinden en az 53 olması gerekiyor.

Ayrıca öğrencinin sınıf tekrarı yapmamış olması gerekir. Vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuyan öğrencilerin veya devlet üniversitelerinde okuyanların başvuru yapabileceği bildirildi. Ailesinin ikametgâhı İzmir’de olan öğrencilere verilecek yardımı almak için başvurular internet üzerinden gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim