BÜNYAMİN DOBRUCALI /  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘yeni sağ kolu’ kim olacak tartışmaları belirsizliğini koruyor. Buğra Gökçe’nin mayıs ayı sonunda İstanbul Büyükşehir’e transferinin ardından Genel Sekreterlik için isim arayışlarını sürdüren Tunç Soyer’in bir numaralı adayına Sayıştay’dan beklediği izin çıkmadı. Sayıştay Müfettişi Cengiz Caba’nın Genel Sekreter olarak İzmir Büyükşehir’e geçişi için beklenen onay verilmedi. İzin verilmemesinin gerekçesinin ‘Sayıştay geleneklerinde denetlemesini yaptığın, kusurlarını ve eksiklerini tespit ettiğin bir kuruma tepe yöneticisi olarak atanmak diye bir durum yok. Bu hem etik olarak hem de ahlaki olarak uygun olmaz’ denildiği belirtiliyor.

İÇERİDEN Mİ? DIŞARIDAN MI?

Buğra Gökçe’nin ayrılmasının ardından Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı’nın vekaleten yürüttüğü Genel Sekreterlik makamının yeni sahibi kurum içinden mi olacak, yoksa dışarıdan yeni bir isim mi bulunacak sorusu henüz netlik kazanmış değil. Tunç Soyer’in kurum içi yerine dışarıdan bir isme daha sıcak baktığı ve tercihini de bu yönde kullanacağı tahmin ediliyor.

SON KARAR GENEL MERKEZ’İN

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik koltuğunun yeni sahibinin en geç Eylül ayının ilk haftasına kadar belirlenmesi bekleniyor. Tunç Soyer’in belirleyeceği isim ya da isimleri CHP Genel Merkezi’ne taşıyacağı ve son kararı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bırakacağı belirtiliyor. 

ANTALYA’DA MUHİTTİN BÖCEK’İN İSMİ ÇİZİLDİ Mİ?

Tunç Soyer’in Genel Merkez’in onayı konusunda hassas olmasının altında yatan ana sebebin, Genel Merkez’le Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasında esen soğuk rüzgarlar olduğu dile getiriliyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Genel Merkez’den gelen isimler konusunda ters düşmesi nedeniyle önümüzdeki dönem için üstünün çizildiğine dair iddiaların gündemde olması, Tunç Soyer’in yeni genel sekreter konusunda Genel Merkez’le daha sıkı diyalog halinde olmasını sağlayacağı tahmin ediliyor. 

Editör: TE Bilişim