İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşiminde Başkan Soyer İktisat Kongresi ve 9 Eylül 100.yıl etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

17 Şubat 04 Mart arasında İzmir İktisat kpngresi düzenlenmiştir. Lozan görüşmeleri sürerken kurulacak devletin iktisat politikalarını belirlemişler. 100 yıl önce İzmir'e böyle tarihsel bir sorumluluk yüklenmiştir. Bu yıl da 8 aylık bir kurgu oluşturduk Demokrasi, doğa, tarih ve gelecek masalarında gruplardan gelecek sonuçlar 2 ay içinde çıkacak. 17 Şubat - 04 Mart tarihleri arasında da kongre gerçekleştirilecek. Çiftçiler ve işçilerle buluşduk. Tüccar ve sanayicilerle buluşulacak

100 yıl etkinlikleri
09 Eylül Dereçine'den başlayıp ordumuzun geçtiği yerleri yürüyeceğiz. İk gece Haluk Levent konseri olacak. 9 Eylül'de Gündoğdu Meydanj görkemli bir tören olacak. Canlandırma yapılacak. Bu etkinliklerin belgesel filmi çekilerek geleceğe miras  bırakılacak. Hava gösterisi sonrası Cumhuriyet Meydanında Tarkan konseri gerçekleşecek. 10 Eylül'de kutlamalar devem edecek bildiğiniz gibi Atatürk'ün İzmir'e geldiği gündür. İzmir Türküleri 11 sanatçı  konser verecek. 9 Eylül coşkusu Tarkan ile zirve yapacak.

Botanik Expo için

Soyer, 2026 yılında yapılacak Botanik Expo için kamulaştırmanın yetişeceğine garanti verdi. AK Parti yapamazsınzı diye itiraz etti oy çokluğu ile kabul edildi. 

Editör: TE Bilişim