SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanımız Aytun Çıray, İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İYİ Parti İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Kaan Altındağ'ın katılımıyla, 30 ilçenin gençlik kolları başkanlarına, mabataları teslim edildi.

"Liyakatle göreve tabii oldular"

Mv. Dervişoğlu, partisindeki kadın kontenjarına dikkat çekerek, " Bizim ldierimiz kadın. Kadın seçmenlerin tevecühüne mazhar olduğumuz gibi, yöneticilerimizin de kadın çokluklarıla övünüyoruz. Kesinlikle cinsiyet kimlikleriyle değerlendirmiyorum, onlar, genç kız oldukları için göreve gelmediler, sosyal etkinlikleri ve liyakatle göreve geldiler. Her geçen gün çoğalıyoruz, İYİ'ler çoğalıyor" şeklinde konuştu.

"Şu güzel güne gölge düşürmeyelim"

Geçtiğimiz günlerde, Güzelbahçe İYİ Parti İlçe Başkanlığı ile, AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanlığı arasında, bir bayrak krizi yaşanmıştı. İYİ Parti'nin üst komşusu AK Parti İlçe Başkanlığı, aşağıya doğru Cumhurbaşkanı Erdoğan bayrağı astığında, İYİ Parti'nin tabelasını kapatıyordu. Bunu değerlendiren Mv. Dervişoğlu, "Bununla ilgilenmek istemiyorum. Şu güzel güne gölge düşürmeyelim" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Lideri Akşener'in "Başbakanlık" söylemini de değerlendiren Mv. Dervişoğlu, halkın erken seçim istediğini vurgulayarak, "Halk erken seçim istiyor, biz de halkı seslendiriyoruz. İzmir'deki hedefimiz, 1'inci parti olarak çıkmak. Genel Başkanımız Akşener başbakanlık hedefini açıkladı. Biz de iktidarı hedefliyoruz" mesajını verdi.

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de yurt yapabilir"

Üniversiteli gençlerin barınma problemi ülkenin gündemine oturdu. Bu konu hakkında düşüncelerini dile getiren Mv. Dervişoğlu, "Sıkıntıların çözümünü ortak akılla projeyle yönetiyoruz. Misafirhanelerin, boş otellerin belediyeler tarafından kullanılaibileceğini söyledim. İstanbul'dan gelen İzmir'de yurt, ev bulamıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de yurt yapabilir. Ankara da yine aynı şekilde. Maliyetlerine bakmak lazım. Cumhurbaşkanının tek uçağı, iki bin kişilik 81 yurt ediyor. Konteyner yurtlar aperatif çözümler bunlar. Aytun Bey açık ve net söyledi, Türkiye evlatlarını çadıra muhtaç edecek bir ülke değildir" sözleriyle anlattı.

"Devletin boşluğunu büyükşehirler doldurmaya çalışıyor"

Mv. Çıray, AK Parti iktidarının 20 senelik süreçte, 20 sene önceden çok daha kötü hale getirdiğini dile getirerek, "Yerel yönetimlerin göreviyle, devletin görevleri birbirine karıştı. Büyükşehirler, devletin açığını kapatmaya çalışırken kendi işlerini yapamıyor. Şehircilik yapması gereken yerel yönetimler, AK Parti iktidarının yapmadığı sosyal yardım işlerine bakıyor. Bizim yönettiğimiz ülkede, devletin sorunlarını çözeceğiz. Ülkenin şirazesi kaymış bir hükümetle karşı karşıyayız" dedi.

Editör: TE Bilişim