İnce Menemen'de CHP'li belediyenin AK Parti'ye geçmesi ve süreci sert bir dille eleştirdi; 'Mesela bizim partimizde, genel başkanın keyfi üzerine, ‘Tahir Şahin, Muharrem İnce’yi destekledi, onun için onu aday yapmayalım’ keyfiyeti olamaz. Kimi desteklerse desteklesin. Ben bunlarla ilgilenmiyorum. İster beni, ister başkasını desteklesin. Dürüst mü, başarılı mı, seçim kazanabilir mi? Ben buna bakarım. Sonra rezil olursun işte. Bak rezil oldun'.


PARTİ TABANI KARAR VERİR


Menemen konuşmasının büyük bölümünde İnce, belediye seçimleri sonrasına yer ayırdı; 'Mesela bizim partimizde rezil olmak yok. Bizde, cumhurbaşkanı adaylığı için CV falan bırakamazsın. Cumhurbaşkanı adayını partinin üyeleri seçer. Belediye meclis üyelerini Menemenlilere seçtirmeyip, Ankara’dan belirlersen, onlar da seni burada rezil eder. Rezil olursun. Menemenliler seçseydi rezil olmazdın. Mesela Memleket Partisi'nde Genel Başkanı kim seçecek? Kurultay delegeleri değil, üyeler seçecek. Neden biliyor musunuz? Parti tabanının istediğini yaparsan, Menemen’deki gibi rezil olmazsın. Ben rezil olmak istemiyorum. Ben, demokrat, özgürlükçü, halkçı olmak istiyorum'.

TEK YOL MEMLEKET


'Bu iban düzenini yıkacağız' diyen İnce 'Herkes halinden şikayetçi. Bu iktidarı gönderecekler de, yerine bulamamamışlar. Onun için diyoruz ki; ne Cumhur ne Millet, tek yol Memleket'

İTTİFAK DOĞRU DEĞİL


Menemen gezisinin son durağı Menemen Ticaret Odası oldu. 20 yıl önce milletvekili olduğunu, ülkeyi karış karış dolaştığını ve ilk defa bu kadar derin bir yoksulluk gördüğünü söyledi. Seçim öncesi ittifakı doğru bulmadıklarını söyleyen İnce;'50+1 almak için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Seçim döneminde bakacağız sloganımız Memleket gibisi yok!' dedi. Sonrasında Menemen'in mahallelerini konvoy halinde dolaşarak halkı selamladı.

İnce'nin son durağı Karşıyaka Çarşı oldu. Çarşıda yürüyerek halkla bol bol selfie çektirdi.

Editör: TE Bilişim