Kongre binası önündeki parti afişleri ve bayraklarının İzmir Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından toplatıldığını öne sürerek Başkan Soyer'e tepki gösteren Muharrem İnce'ye, Soyer'dan yanıt geldi. Soyer, "Daha yola çıkarken bizimle bile kavga etmeniz, gelecek için umut kırıcı olduğu kadar aydınlatıcı da oldu" dedi. Soyer'in bu sözlerini yanıtsız bırakmayan İnce, "Onlarda belediye rantı yok, hazine parası yok, alın teri var" ifadelerini kullandı.

"BİZİMLE KAVGA ETMENİZ GELECEK İÇİN AYDINLATICI OLDU"

Tunç Soyer açıklamasında şunları ifade etti:"Kongrenizde kim olduğumu sormuşsunuz. Hatırlatayım ben İzmir'in seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı'yım. Afiş ve bayraklarınızı da sormuşsunuz. Kamu yapılarına asılanlar dışında tamamı yerlerindedir. Kongrenizi düzenlediğiniz salonu da belediyemiz tahsis etti, kamu yapıları dışında afişlerinizin asılmasına da belediyemiz izin verdi. Daha yola çıkarken bizimle bile kavga etmeniz, gelecek için umut kırıcı olduğu kadar aydınlatıcı da oldu."

İNCE'DEN YANIT GECİKMEDİ

Muharrem İnce de Soyer'in bu cevabına, "Ayıbına kılıf uydurma Tunç Soyer. Seçilmiş Belediye Başkanı olman sana afiş toplatma hakkı vermez! Memleket Partisi'nin afişleri senin bildiğin afişlerden değildir. Onlarda belediye rantı yok, hazine parası yok, alın teri var" yanıtını verdi.

Editör: TE Bilişim