Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara ile Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” diğer adıyla 'İstanbul Sözleşmesi' feshedilmişti. CHP İzmir İl Başkanlığı iptal edilen sözleşme hakkında basın açıklaması düzenledi. Toplantıda konuşan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel sözleşmenin feshi ile ilgili eleştirilerde bulundu ve ''Canlarına kıyılan kadınlar için bu iktidar, kılını kıpırdatmıyor'' ifadelerini kullandı.


''Tek adam meclisin aldığı kararın üstünde bir karar alamaz''


İstanbul Sözleşmesi bütün partilerin oy birliğiyle TBMM'den geçmiş, kabul edilmiş bir yasa. Fakat bunu bir gece yarısı tek başına kaldıran kişi tek adam ve biz bunu kabul etmiyoruz, kaldıramaz. İstanbul Sözleşmesi yaşamımızdadır ve biz bunun uydgulanmasında tereddütsüz kabul ediyoruz ki bu yasayı kaldıramaz çünkü meclisin aldığı kararın üstünde bir karar alamaz. 


''İktidardan cesaret bulanlar, cinayetlerine devam ediyorlar''


Ya İstanbul Sözleşmesi'nden ne istiyorlar? Bakın AK Parti'nin tabanına soruyorlar, ''İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasını uygun buluyor musunuz?'' diye, yüzde 27 buçuğu hayır diyor, MHP'lilere soruyorlar, yüzde 31'i hayır diyor, geri kalanları zaten olayı bilmiyor. Yani İstanbul Sözleşmesi nedir, onu bilmiyor. O nedenle iktidarın aldığı karara tereddütsüz evet diyen bir kitle var. Ama bilinçli kesim, yüzde 30'luk kesim bu tek adam yönetiminin karşısında. İyi Parti, CHP, HDP ise görüyorsunuz alanlarda İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmadığını haykırıyorlar. Şimdi ne derlerse desinler, bu ülkede hergün kadınlar öldürülüyor... Canlarına kıyılan kadınlar için bu iktidar, kılını kıpırdatmıyor. Cezalar, uygulamalar, tam bir rezalet. İktidardan cesaret bulanlar, cinayetlerine devam ediyorlar...

Editör: TE Bilişim