1968 yılından bu yana CHP üyesi olan, Buca’nın tanınan simalarından Barış Mahallesi Muhtarı  Gürcan Bucalılar bugün resmen Memleket Partili oldu. Uzun yıllardır hiçbir seçimi kaybetmeyerek Barış Mahallesi’nde muhtarlığını sürdüren Bucalılar, özellikle son dönemde hizmet alamamaktan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Barış Mahalle Muhtarlığı önünde rozetini Memleket Partisi Buca İlçe Başkanı Nizamettin Kalkan’dan alan Bucalılar, 1968’den bu yana üyesi olduğu CHP’den ayrılış sebeplerini ve Memleket Partisi’ne geçiş sürecini de anlattı.

“Bugün değil uzun zamandır düşünüyordum fakat son yaşanan olaylar son nokta oldu, beni rahatsız eden ve mahalleye hizmeti aksatan olaylar yaşandı. Yeterli hizmet alamıyorum belediyeden. Doğal olarak vatandaş bize, muhtarlara geliyor. Onlardan iş, kayırma ya da yeğenlerimin işe alınmasını istemiyorum; mahallemin-halkın istek ve arzularını gerekli mercilere ulaştıramıyorum. Böyle olunca da bir karar vermem gerekiyordu ve böyle bir karar verdim. Demokratik haklarımı kullandım ve bugünden itibaren Memleket Partisi’nin saflarında siyasi düşüncemi, birikimimi, karakterimi ortaya koyup çalışmalar yapacağım.”

Neden Memleket Partisi’ni tercih ettiğini Son Mühür mikrofonlarına anlatan Bucalılar:

“Ülkemizde pek çok siyasi parti var. Memleket Partisi de Cumhuriyet Halk Partisi içinden ayrılıp yeni bir oluşum ile kurulduğu için Memleket Partisi’nden yana tercihimi kullandım. Muharrem İnce’yi uzun zamandır sevmem ve O’nun düşüncelerine hakim olmam da bu tercihimde etkili oldu.”

“KİŞİSEL BİR BEKLENTİ DEĞİL, HİZMET İÇİN BURADAYIM”

Yeni süreçte nasıl değişimlerin olacağına dair de açıklamalarını sürdüren Gürcan Bucalılar, “Ben bir kazanç beklemiyorum. Mahallemde eksik olan hizmetlerin; mesela temizlik, ağaç budama gibi durumları gerekli yerlere ilettiğimde yardımcı olunması beklentim. 68’den bu yana CHP’li bir muhtar olarak tüm dönemlerimde beklentim gerekli olan hizmeti eksiksiz sunmak, birimlere rahat ulaşmaktı. Ancak fotoğraflarda sizler de görüyorsunuz uzun süre ulaşmaya çalışmamıza rağmen yardımcı olunmadı, bizim işimiz değil dendi. Aylarca hastalıklı ağaçların budanmasını bekledik, kaldırımların onarılması için üst üste taleplerde bulunmak zorunda kaldık. Buca Belediyesi “Bizim işimiz değil.” diyor, Büyükşehir’den ne gelen var ne giden. Bir dayanışma yok aralarında, birbirlerinden haberleri yok. Mahalleli de haklı olarak bana gelip derdini aktarıyor. Böyle bir iş iki ay sürer mi? Sürmemesi gerekli. Koskoca Büyükşehir Belediyesi’nden asfalt yok. Böyle bir durumda da parti içerisinde kalmamın imkânı kalmadı. Bundan sonra tüm diyaloglarda ve hizmet anlayışında Memleket Partisi çatısı altında adımlarımı atacağım. İnşallah hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

“BUCALILAR, TÜM BUCA TARAFINDAN TANINAN BİR İSİM”

Bucalılar’ın yalnızca Barış Mahallesinde değil tüm Buca’da önemli bir figür olduğunu aktaran İlçe Başkanı Nizamettin Kalkan:

“Sayın Genel Başkanımız İnce’nin bize verdiği feyz ile, ondan aldığımız umut ile yola çıktık. Kazım Karabekir Paşa’nın “Uçağa binseniz Anadolu’nun çoban ateşlerini görürsünüz.”  demişti. Her köy çoban ateşi yakardı, yakılan her çoban ateşi “Atatürk’e ben de katıldım!” demekti. Bizler de Buca olarak “çoban ateşimizi” yaktık. Her gün daha çok büyümeye çalışıyor, büyüyoruz da.

Ağabeyimiz Bucalılar sadece Barış Mahallesi’nin değil tüm Buca’nın tanıdığı, sevdiği bir ağabeyimiz. Kendisiyle gurur ve onur duyuyoruz. İyi ki bize katıldı. Onunla birlikte çalışacak olmaktan çok mutluyum, bir kez daha hayırlı ve uğurlu olsun.”

“CUMHURİYET TARİHİNDE BÖYLE BİR TEŞKİLATLANMA GÖRÜLMEDİ”

Memleket Partisi’nin İzmir ve yurt teşkilatlanması ile ilgili de bilgi veren Kalkan şu ifadeleri kullandı:

17 Mayıs’ta Ankara’da açılışımız vardı. Bu 4 buçuk ayda Türkiye’de görülmemiş bir yapılanmaya gittik. İzmir’de de bu yapılanmayı, ilçe ilçe sürdürdük. Birkaç hafta önce de Ankara’da kurultayımızı yaparak seçimlere girmeye hak kazandır. Bu süreç ve hız partimize desteğin en net göstergesidir. 54 ilin 51-52’si zaten yapılanmış, parti henüz kurulmadan teşkilatlanmıştı. Ki bu da görülmemiş bir durumdur. Teşkilatlanma güçlü bir şekilde sürüyor.”

“GENEL BAŞKANIMIZ DİĞER LİDERLERDEN SIYRILIYOR”

Vatandaşların Memleket Partisi’ne ve parti lideri Muharrem İnce’ye büyük saygı duyduğunu ileten Kalkan, “Diğer parti liderlerinin perspektifine baktığınızda Genel Başkanımız İnce onlardan sıyrılıyor, ne olduğunu anlatmaya gerek yok zaten halk neler olduğunu da biliyor. Dün akşamki yayında da rekorlar kırıldı, daha önce de kırılmıştı.” dedi.

“EN DEMOKRATİK PARTİ TÜZÜĞÜ MEMLEKET PARTİSİ’NDE!”

“Memleket Parti’sinin tüzüğü hiçbir partiye benzemez. Çok demokratik bir partiyiz. Seçeceğimiz kişileri üye bazında seçeriz. Ki Genel Başkanımız da bu durumu “Varsa benim gibi bir arkadaş karşıma çıkabilir; bayrağı ona teslim edebilirim.” diyerek özetliyor. Bu şekilde demokratik bir yapılanma içerisindeyiz.

Sloganımız da “MAVİ”. Açıklayacak olursak; Memleket, Adalet, Vicdan, İş. Mavi bir yolculuğa çıktık, İnşallah başarılı olacağız.”

Barış Mahallesi Muhtarlığı önündeki açıklamalar parti rozetinin takdimi ile son buldu.

Fotoğraflar: Buket Köse
Mehmet Antep

Editör: TE Bilişim