KAZİM BOZKURT-SON MÜHÜR/Bornova’da, AK Parti yönetimini 8 ay önce kurduklarını dile getiren Güldoğan, Kadın ve Gençlik Kolları ile birlikte sahada olduklarını anlattı. Güldoğan, “Bornova’da 45 mahalle var. Muhtarlarıyla toplantı yaptık, görüşlerini, istek ve dileklerini aldık. Meclis üyeleriyle birlikte, neler yapabiliriz, hangi mahallede neler eksik bunları masaya yatırdık. Vatandaşla, sorunlarını dinleyecek şekilde çalışmalarımıza hız verdik. İzmir İl Başkanlığı önderliğinde, ‘Karınca Modeli’^adını verdiğimiz çalışmalarımızla, perşembe günlerinde vatandaşlara dokunuyoruz. Esnaf ziyaretleriyle, çözüm noktasında elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Bornova, 50 ilden büyük bir ilçe

Bornova’yı, İzmir’in küçültülmüş bir hali olarak tanımlayan Güldoğan, Bornova’nın, 474 bini aşkın nüfusuyla Türkiye’deki 50 ilden büyük olduğundan bahsetti. Güldoğan, “Bornova’da, 326 bin seçmen bulunuyor. Yüz ölçümü olarak, Bayraklı’dan Buca’ya kadar sınırı olan bir ilçe. İzmir’in girişinde bulunuyor, İzmir’e gelen vatandaşlarımızı Bornova’da karşılıyor. Otogarımız, 15 adet sanayi, ayakkabıcılar MTK bizim sınırlarımızda bulunuyor. Bu ilçede çalışmalarımızı da ona göre yapıyoruz,ü olabildiğince yoğun çalışıyoruz. Genelde, dışarıda vatandaşla hemhal oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Demografik yapısıyla, mahalleleriyle Bornova’nın İzmir’i yansıttığını aktaran Güldoğan, burada yaşanan bazı sorunları şöyle kaydetti:

“Belediyecilik olarak baktığımızda, basit şeyler vardır. Trafik çözümleri, su hizmeti, temizlik ve altyapı çalışmaları gibi. Bunlar, belediyelerin yapması gereken en basit şeylerdir. Bunun ilerisinde de, sosyal ve kültürel hizmetler üzerinden çalışmaya devam edersiniz. Bornova gibi bir ilçede, su olmayan mahalleler var. Fıkra gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından, Tunç Soyer ve Mustafa İduğ ‘Gürpınar’a 20 yıl sonra su getirdik’ diye paylaşım yapıyorlar, bununla övünmek içler acısı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi arasında bir anlaşmazlık mı var? Büyükşehir, Bornova’ya hizmet yapmadığı için, kendi işimiz olmamasına rağmen asfatl tesisi kuruyoruz bir senedir, bugün yarın açılacak deniyor. Son durumu halen net değil. Burası Mogadişu değil, İzmir’in Bornova ilçesi. Çocuklar, çamurlu yoldak okullarına gidecekler. Çamdibi’nde, yüksek gökdelenlerin yanında bu tür manzaralarla karşılaşabilirsiniz. Hiçbir hizmet yok, temizlik yok”

“Elimizde olsa kilit vuracağız, yağmalanmasın diye”

Bornova’nın sınırları içerisinde bulunan, Pınarbaşı Tarihi Hamamı’nın akıbetinden söz eden Güldoğan, pandemi öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘yap işlet devret’ yöntemiyle, buranın tadilatını üstlenip, Hamamcılar Odası’na teslim ettiğini, ancak pandemi sebebiyle Hamamcılar Odası’nın burayı terk ettiğini belirtti. Güldoğan, “Büyükşehir, buraya büyük paralar harcıyor, bizim vergilerimizle. Hamamın son durumu içler acısı. Meclis üyeleriyle birlikte, belediyeye ‘burayı kontrol altına alın’ dedik ama kapılarını bile kitlememişler. Tarihi musluk başları sökülüp çalınmış, çatısı yosun tutmuş. Burası pırıl pırıl bir yerdi. Bakımsızlık had safhada. Hiçbir açıklama gelmedi. Bizim elimizde olsa, asma kilti vuracağız yağmalanmasın diye. Yasal olarak bir şey yapmamız doğru değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi, halkımıza ifade etsinler” açıklamalarında bulundu.

“Depremde harabe olan binayı, yurt yapacaklar”

İzmir Depremi’nden de bahseden Güldoğan, Bornova’nın büyük hasarlar aldığını belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çeşitli hasar tespitleri yapıldığını ifade etti. Odalar tarafından oldukça tepki çeken ‘emsal artışı’ kararı ve İzmir Depremi hakkında konuşan Güldoğan, “Belediyenin arka bahçesi olan odalar var. Gönülleri istedikleri zaman çıkar açıklama yaparlar. En büyük yakınmamız bunda. CHP, yıllardır AYM’ye başvururdu. Bu onların taktiği. ‘İstemezük’ muhalefeti var. Bornova’da hizmet noktasında engel çıkarıyor. Sayın Genel Başkanımız, Genel Başkan Yardımcıları defalarca İzmir’e gelip, depremzedelerle birlikte oldular. Cumhurbaşkanı geldi, konut teslimi yapıldı. CHP’nin hayal edemeyeceği şeyler bunlar. Bir yıl dolmadan konut teslimi yaşanıyor. 1999 Depremi’nde, dönemin iktidarı korkudan 1 ay boyunca bölgeye gidemedi. Aramızdaki fark bu” dedi.

İzmir Depremi’nde, Bornova’da hasar almış bir binanın, belediyenin satın alıp, önce dersane yapıp, sonra da 300 kişi kapasiteli öğrenci yurdu yapılmasını eleştiren Güldoğan, “Ülke genelinde yurt sorunu var, Bornova Belediye Başkanı çıkıp ‘Öğrencileri mağdur etmeyeceğiz, yurt yapacağız’ diyor. Bornova’da depremde harabe olmuş bir binayı yurt yapacaklar. Videolar,a paylaşımlarla Bornova’da hizmet yapılıyor gibi görünüyor. Ne altyapı, ne trafik çözümü, hiçbir şey yok” mesajlarını verdi.

“Biz yapamıyoruz derlerse, çözüm üretmeye hazırız”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi arasında bir husumet olduğunu öne süren Güldoğan, şu ifadeleri aktardı:

“Eğer aralarında husumet varsa, Tunç Soyer’i, Mustafa İduğ’u, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’yı bir araya getirelim, oturalım. Hangi yolların yapılacağını güzelce anlatırım. CHP’nin genelde yaptığı muhalefetle farklıyız, biz yapıcıyız. Biz yapamıyoruz derlerse çözüm üretmeye hazırız. Ankara’da, Bakanlıklar’la ilgili bir şey varsa yardımcı olmaya hazırız. Belediyenin yapması gereken bazı durumları, derseniz ki ‘Bu dereyle ilgili bir şey yapamıyoruz’ DSİ üzerinden takip edelim, yaptırmak için elimizden geleni yapalım. Çünkü, siz yapamıyorsunuz. ‘Beceremiyoruz’ diye resmi yazı verin, bu şekilde ilerleyelim”

Editör: TE Bilişim