SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/Teşkilatın siyasi partiler için önemine vurgu yapan Sivaslı, İzmir’de il başkanı olmasının ardından teşkilat çalışmalarını hızlandırdığını belirtti. Erken seçimlerin geldiğini dile getiren Sivaslı, “İzmir’de 10 bin 200 sandık var, bu da 20 bin müşahit demek. Yeni partiler için zor oluyor. Geçtiğimiz süreçte, insanlar siyasetçileri insanlar sahada pek göremedi. Kafeler, restoranlar kapalıydı. Siyasetin vites küçülttüğü bir dönemdi. Hazineden yardım almayan bir partiyiz. Kısa sürede İzmir’de sahalarda olacağız. İzmir’in 13 ilçesinde eksiğimiz var. Ahmet Hoca, İzmir’e ufuk şehir olarak bakar. İzmir’de yüzde 30, Türkiye’de yüzde 1 demektir. Çok ciddi bir sayı. Tüm siyasi partiler İzmir’in oyuna bakar. Aydın kesimin size bakışını görür” ifadelerini kullandı.

“Maalesef İzmir geride kaldı”

Seçimlerde İzmir’in önemine değinen Sivaslı, bugün yağan yağmur sonrası sorunlara değinerek “Maalesef İzmir geride kaldı. Bugün yağmurlu havaya uyandık. Yağmur yağması bile şehri felç ediyor. Yönetim sorunu had safhada olan bir şehirde yaşıyoruz. Hem AK Parti’de, hem CHP’de atalet var. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları konusunda, İzmir hak ettiği yerde değil” dedi. Cumhuriyet tarihinden önce de İzmir’in, Osmanlı Devleti’nin üç önemli şehrinden biri olduğunu dile getiren Sivaslı, ticaret odası gibi köklü kurumların İzmir’de var olduğunu vurguladı. Bu kadar kurumla hak ettiği yerlere gelemediğinden dert yandı.

“İzmir’in kadın siyasetçileri vardı”

Üye sayılarında kadının önemini vurgulayan Sivaslı, şunları söyledi:

Siyasette kadın önemlidir İzmir’de. Biz, parti olarak kadın erkek eşitliğin savunuyor, hatta kadınlar için pozitif ayrımcılığı önemsiyoruz. İzmir’deki yapı, Anadolu’ya örnek olan modeldir. Bu yüzden, siyasette kadınların az olmasını İzmir kaldırmaz. Partide, hem demografik yapıyı, hem kadın sayısını artırmaya çalışıyoruz. STK’lara gidip yönetici almak için kadın arkadaşları davet ediyoruz. İzmir geriye geldi diyoruz ya, kadın siyasetçi anlamında da geriye geldi. Eskiden kadın siyasetçilerimiz vardı, şimdi yok. Biz bu hakkı geri vermek istiyoruz"

“Devleti devlet yapan şey aidiyet hissidir”

Partilerinin adını “Gelecek” olduğunun altını çizen Sivaslı, gençleri önemsediklerini ifade etti. Ancak, ülke gençliğinin gelecek kaygısı olduğunu, umutsuz olduklarını aktaran Sivaslı, “Partide, yönetimi kurmadan gençlik kolları başkanını atadım, mazbatasını Ahmet Hoca verdi. Pırıl pırıl gençler gelecekten umutsuz. Çocuk mühendis, Kanada’da bulaşıkçı olacağım diyor. Ev fiyatları uçmuş, gıda enflasyonu had safhada. Bu çok tehlikeli bir şey. Devleti devlet yapan şey aidiyet hissidir. Ülkesiyle kendini özleştirmiş gençler vardı. Şimdi gençler yurt dışına kaçmak istiyorlar. Sınava girdileri soruları çalındı. Üniversiteye girdiler yurt sorunu var. Üniversiteyi bitirdiler mülakat var. İktidara geldiğimizde, mülakatları kaldıracağız. Bunlar, gençlerde olan aidiyeti zedelemiş. Dayım yok sözü, bu ülkede fırsat eşitliği yoktur demektir. Bu gençlere tekrar fırsat eşitliği sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.

“Görüşmeler, ittifak anlamına gelmiyor”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, geçtiğimiz dönemde yüzde 50 oy aldığını söyleyen Sivaslı, ittifak konusunda çok soru geldiğini, fakat herhangi bir ittifak çalışmaları olamdığını açıkladı. Sivaslı, “Genel Başkan, Akşener’le görüşme yapıyor, diyorlar ki İYİ Parti ile ittifak yaptı. Karamollaoğlu ile görüşüyor, diyorlar ki Saadet Partisi ile ittifak yapıyor. Görüşmeler, ittifak anlamına gelmiyor. Biz, tek başımıza gidiyoruz, parlamenter sistemi getirmek istiyoruz. İlkesel anlamda mütabakatlar var. Cumhurbaşkanlığı sistemini kaldıramadık, ekonomi kaldıramadı. AK Parti’nin de hoşuna gitmiyor, sistemin patladığının farkında. Türkiye, ilk seçimin ardından dönecek” dedi.

Editör: TE Bilişim