AFAD'ın sosyal medya hesabından alınan bilgiye göre, 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Avrupa Deprem Ajansı'ndan alınan bilgiye göre, Yunanistan'ın Girit Adası merkezli bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 6,4 olarak açıklandı.

6.62 kilometre derinlikte meydana gelen depremin herhangi bir can veya mal kaybına neden olup olmadığına dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Gelen ilk bilgilere göre deprem Muğla, Antalya ve İzmir'de de hissedildi. Yunan medyasında yer alan haberlere göre, bölgedeki askeri birliklere ihtiyaç halinde harekete geçmek için hazır bekletiliyor.

Türkiye için tehlike var mı?

Prof. Dr. Okan Tüysüz, 'Girit çok önemli bir deprem merkezi. Ciddi can kayıplarının olduğu bir bölge. 27 Eylül'de 6 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Bugünkü deprem ise onun 100 km doğusunda, yerleşimin az olduğu bir noktada. Arkasından da 4'ün üzerinde üç tane artçı deprem meydana geldi' dedi.

Depremin meydana geldiği bölgenin Türkiye'yi etkilemesinin zor olduğunun altını çizen Tüysüz şu ifadelerini kullandı;

'Gözümüz kulağımız orada gelişmeleri izliyoruz. Türkiye'yi etkilemesi zor bir bölge. Çünkü Türkiye'ye oldukça uzak. En yakın yerleşim yeri arasında 250 km mesafe var. Girit'te daha büyük bir deprem olasılığı var. Ama Türkiye için endişe verici bir durum söz konusu değil.'

Geçtiğimiz ay yine Girit'te 6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. 27 Eylül'de meydana gelen depremin ardından bölgede pek çok artçı sarsıntı yaşanmıştı.

Bu deprem nedeniyle bir kişi hayatını kaybetmiş birkaç kişi ise hafif yaralanmıştı.

Editör: TE Bilişim