SON MÜHÜR/ Gelecek partisi İzmir il Başkanlığı’nı yürüttüğü süreç içerisinde hakkında çıkan haberlere ilişkin değerlendirmeler yapan Cem Kavur, gündem değerlendirmesi yapmayı da ihmal etmedi.

“Gelecek Partisi’nde istifalar gelmeye devam edecektir”

Gelecek partisi İzmir İl Başkanlığı görevini yürüttüğü esnada, ekip arkadaşlarının  “masa ve sandalyeleri götürdü” haberlerine ilişkin olarak, yönetimden bir arkadaş kendi almış onları, o esnada Genel Başkan Yardımcımız ve Genel Başkan Vekili de oradaydı diyen, Ege Toplumsal Düşünce Derneği Başkanı;” Gelecek Partisi sıkıntılı biraz. Benden sonra da 3-4 istifa geldi. İlerleyen süreçte de istifalar gelecektir. Yorum yapmak istemiyorum o yüzden” şeklinde beyanlarda bulundu.

“Yeni kurulan partiler başarılı değil”

Yeni kurulan partilerin iyi çıkış yapamadıklarını, yapanların da devamını getirmediğini belirten Kavur, Ak Parti’nin çok uzun süredir  iktidar olduğunu, bunun artıları ve eksileri beraberinde getirmesinin aka bininde dışardakilerin içeriye girdiğini, içeridekilerin de dışarıya çıktığını vurguladı. Hem sağ, hem soldan çıkan yeni partilerin kaybolduğunu söyleyen Başkan;” Başarılı olacaklarına inanmıyorum ben. Oyları düşük olacaktır. Süreç yine iki parti arasından çıkar. İyi Parti, iyi bir çıkış yakaladı. Anketlerde iyi bir artışı var. Ak Parti kayıpları durdu. CHP’de de öyle keza. Oyları çalındı ama her iki partinin de kaybettiği seçmen geri döndü” dedi.

“HDP’nin terörle bağlantısı varsa neden kurulmasına izin verildi? “

Gündemden düşmeyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) kapatılsın yorumları ve son olarak Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin yorumlarını değerlendiren Başkan;” HDP 6 milyon seçmenin oyunu almış bir partidir. Madem terör ile bağlantısı vardı neden kurulmasına izin verildi? Eğer bağlantısı yoksa, demokratik şartlar gereğinde şartları sağlanmalıdır” şeklinde yorum yaptı.

“Tekrar siyasete girmem gerekirse, gireceğim”

İl Başkanlığından ayrıldıktan sonra, İyi Parti ile devam edemeyeceği ve tekrar siyasete atılır mı sorusunu cevaplandıran Kavur;” Siyasetten ayrılma olamaz bu alışkanlıktır. Ben siyaseti Allah rızası için yapıyorum. Bu çok önemli. Yapmaya da devam edeceğim. En güzel günlerimi yaşıyorum. Parti üstüyüm şu an. Ve çok güzelmiş böyle olmak. Böyle de devam edecek. Tekrar siyasete girmem gerekirse, gireceğim. Gelecek partisi ile devamım yok. Tüm partilerde kardeşlerim çalışıyor. İzmir için ve Türkiye için yapıyoruz siyaseti. Tüm partileri aynı masada oturtmayı seviyorum. Partisiz yapmak bunu daha iyi. Ne kadar akıl olursa, o kadar iyi projeler oluyor çünkü. Farklı kollardan kişileri aynı masada oturtmak zor ve zevkli. İzmir herkese örnek olacak bu konuda. Toplumsal uzlaşma şart. Siyaset fanatikliğe döndü. Ben sağ ve solcu değilim. Herkesle her masada oturum. Ama siyaseti tekrar nerede yaparım o ayrı” değerlendirmelerinde bulundu.

“Yangın süreci daha iyi yönetilebilirdi”

Tüm Türkiye’yi 13 gündür kasıp, kavuran yangınlar için ‘bu süreç daha iyi yönetilebilirdi’ diyen Başkan, bu dönemde STK’lar ile milletin birliğini de görmüş olduk dedi. Bu birlikteliğe Hükümet’te dahil olmalı diyerek, olaya Devlet olarak bakmalıyız, Devlet devamı için birliği sağlamalıyız eklemelerinde bulundu.

“THK’da özelleştirme diye bir şey olamaz”

Türk Hava Kurum’u (THK) bu Ülkenin en büyük değeri ve bu değere sahip çıkılmalı diyen Kavur;” Hatalar yapıldıkça, özür diliyorlar. İstifa etmek güzel bir şeydir. Ben bunu yapamıyorum demektir. Neden denilmiyor? 14 tane uçakları vardı en son. THK Devlet’in bir parçasıdır. Özelleştirme diye bir şey olamaz. Yapıyı niye bozuyoruz ve ihaleye açıyoruz. Gerekirse zarar etsin ama neden kiralatılıyor? Kamuoyunda şartnameler oluşmamalı. Pilot çıkarılmış, teknik elemanlar çıkarılmış. Kalsalar çalışırlardı. Rus uçağının attığı suyu gördük. Kaybettik değerlerimizi, yurtdışına gittiler. Başkası sahip çıktı onlara. Değerlerimize sahip çıkmalıyız. THK bu ülkenin en büyük değeridir. Neden iptal ettik biz bunları. Yanlış kişilere satıldı bunlar. Parti gözetmeksizin başa birileri getirilmeli. Hala particilik yapacaksak, işimiz çok zor bizim” dedi.

Son olarak ‘adaletin kalmadığının ’altını çizen Başkan; “Tanıdığı olanın istediğini yaptığı dönemdeyiz. Dünya ülkesiyiz diyorsak, her şeyi düzgün yapmalıyız” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim