İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün başlayan 4. Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Kültür Zirvesi için kente gelen Hollanda heyetini makamında ağırladı. Daha önce İzmir’e birçok kez geldiğini ancak ilk resmi ziyaretini Kültür Zirvesi’yle birlikte yaptığını dile getiren Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves, “Sizinle işbirliğimizi derinleştirmek istiyoruz. ‘Tavşan Aranıyor’ adlı çocuk oyunu, Kültür Zirvesi kapsamında yapılan uluslararası işbirliğiyle Türkiye ve Hollanda ortak prodüksiyonu olarak Türkçe sahneleniyor” dedi.
Ortak çözüm yolları
“Kültürün, sürdürülebilir kalkınmanın en önemli enstrümanlarından biri olduğunu dile getiren Başkan Soyer ise, şöyle konuştu:
“Yarın geleceği İzmir’de kurmaya başlıyoruz diyebilirim. İzmir’de geleceğin dünyasında kültürün rolünü ele alacağız. Tüm kültürler aynı zorluklarla karşılaşıyor. En büyük amacımız ortak çözüm yolları bulmak. Zirve aynı zamanda İzmir’in dünyayla bağını kopmaz bir şekilde güçlendiriyor.”
Yarın sona erecek zirvede; “Kültür: Geleceğimizi Kurarken” temasıyla 65 ülkeden kültür üreticileri, kültürün; iklim kriziyle, toplumsal cinsiyetle, erişilebilirlikle, engeller ve eşitsizliklerle ilişkisini ele alıyor. Pandemi sonrası kültür, çevre ve sağlık politikaları, kültürel haklar, yaratıcı ekonomi ve kültürel çeşitlilik, kültürel miras ve turizm, kültürel diplomasi gibi temalar işleniyor.

Editör: TE Bilişim